Trucks aangevallen tussen Lille en Parijs

Nieuws
12-10-2020 | Door Iep van der Meer

Afgelopen weekend bereikten ons berichten dat Nederlandse trucks aangevallen zijn tussen Lille en Parijs. Vanaf viaducten worden zware voorwerpen naar beneden gegooid die voor zware schade zorgen aan passerende trucks. Slachtoffers zijn nog niet gevallen maar dat scheelde niet veel.

Chauffeur Danny van Dijk van De Wit Hillegom doet zijn verhaal op Facebook. Hij werd ter hoogte van afslag Roye geconfronteerd met een zwaar voorwerk dat tegen het dak van zijn Super Space Cab aan klapte. Danny schrok zich kapot toen het hele interieur uit elkaar viel en de kunststof delen hem om de oren vlogen. Het complete plafond kwam los en viel naar beneden. Op advies van zijn werkgever reed hij door naar een tankstation om daar de politie te bellen. 

Later werd een chauffeur van Vreugdenhil geconfronteerd met een zelfde soort incident, alleen kwam bij hem een zak zand door de voorruit de cabine in. Op de foto's zie je de oranje zandzak liggen op zijn Mignon dekbed. Ook hier geldt dat er alleen heel veel schade te melden viel, maar stel je voor dat zo'n voorwerp de chauffeur of bijrijder raakt! 

Het is dus, vooral in donker erg opletten in Noord Frankrijk. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-05-2024
Castillo Trans 2

Putdeksel door voorruit: Vijf verdachten opgepakt

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam de Roemeense chauffeur Gheorghe Tibil (50) van Castillo Trans…
Nieuws
08-05-2017
Anti-terreur_barriere.jpg

Test met anti terreur blok gaat fout

Na de terreuraanvallen in Nice en Berlijn werd onlangs in Duitsland een test uitgevoerd met een barrière die een aanstormende…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.