Trucks nog vast na aardverschuiving Zweden

Nieuws
28-03-2024 | Door Iep van der Meer

Een half jaar geleden zorgde een aardverschuiving in de E6 boven Gotheborg voor veel schade. Nu, een half jaar later staan daar nog steeds trucks vast die geen kant uit kunnen.

In een Youtube video van NYHETERsto zien we de actuele situatie ter plekke. Er is veel schade te zien aan wegen, een tankstation en de parkeerplaats voor trucks. Een aantal vrachtwagens staat daar gewoon rechtop, anderen hangen scheef door de aardverschuiving. Doordat de wegen rondom de parking zijn veranderd in een chaos staan die trucks daar nog steeds, tot op de dag van vandaag.

Om ze weg te krijgen moeten er eerst wegen aangelegd worden. Daar wordt al volop aan gewerkt, maar niemand weet nog wanneer die trucks weer kunnen vertrekken. Volgens lokale media worden de trucks regelmatig geplunderd. Kennelijk is het geen bewaakte parking. Of de trucks straks in staat zijn om zelfstandig weg te rijden is dan ook maar de vraag.

Helikopter

De lichtere voertuigen zoals personen- en bestelwagens zijn met helicopters weggehaald van de ramplocatie. Voor de trucks was dat helaas niet mogelijk. De aardverschuiving besloeg een gebied van 200 bij 700 meter en zorgde voor hoogteverschillen van maximaal 150 meter. Beide rijbanen van de E6 zijn sindsdien gestremd in de route tussen Oslo en Gotheborg. Verkeer moet ter plaatse omleidingen volgen. Er is nog geen datum bekend gemaakt wanneer de route weer begaanbaar is.

Foto’s: Screenshots Youtube video.

3.jpg

Trucks nog vast na aardverschuiving Zweden