Turks Scania één twee drietje

Nieuws
18-09-2015 | Door Iep van der Meer

Tijdens zijn vakantie in Turkije kon Evert Morren het niet laten om foto's te maken van deze wel heel bijzondere trekker. Hoewel Evert geen Scania specialist of fan is zag hij wel meteen dat er iets bijzonders aan de hand was met deze, inmiddels gepensioneerde trekker.

De ongetwijfeld beretrotse Turkse chauffeur heeft een aantal Scania modelgeneraties lang geprobeerd om de ontwikkelingen bij te houden door zijn eigen trouwe truckje steeds om te bouwen. De oude Scania 141, tenminste dat is wat het typeplaatje zegt, werd keer op keer op bijzonder creatieve wijze aangepast. Hierdoor is de verwarring compleet want er klopt helemaal niks meer van het model. Is dit nou een Scania één, twee of drie serie?

Kijk bijvoorbeeld eens naar de deuren. Die kregen de profilering die zo kenmerkend is voor de 3-serie Streamline modellen, inclusief de spatborden van de 2- serie. Daarvoor werden platen aangebracht op de vlakke 1-serie deuren. Best knap gedaan eigenlijk! Geheel in lijn werd ook het dak verhoogd waardoor er een '3-serie topline' dakje ontstond, compleet met zonneklep. De extra ruimte werd aan de binnenkant keurig afgetimmerd met hout zo te zien.

Ook de grille werd onder handen genomen met 2- serie koplampen en een bumper die ook lijkt op iets van de 2- of 3 serie. De creatieve eigenrijder maakt het echter nog bonter als we even verder kijken. Zo is de stoel uit een DAF, en is de achteras afkomstig van Mercedes-Benz. Kortom, een schitterend staaltje creativiteit! Dank voor de foto's Evert! "13"