Twee DAF XG+ trekkers voor Schaffelaarbos

Nieuws
13-03-2023 | Door Iep van der Meer

Schaffelaarbos BB heeft twee DAF XG+ 530 4x2 trekkers in gebruik genomen. De, door Bakker Bedrijfswagens afgeleverde trucks zijn van alle gemakken voorzien en uitgerust met de nodige opties. Opvallend is dat het bedrijf koos voor conventionele buitenspiegels in plaats van camera's.

Voor de aanschaf is de nieuwe DAF goed aan de tand gevoeld. Er is in een voortraject intensief getest waarbij meerdere trucks eenzelfde afstand in dezelfde condities hebben afgelegd. De resultaten, waaronder het brandstofverbruik, waren op deze manier goed met elkaar te vergelijken. De nieuwe generatie DAF kwam als de beste uit de test en daarom is er gekozen voor DAF.

Broedeieren

Met de ruimste cabine in zijn klasse zitten de chauffeurs er comfortabel bij tijdens ritten door heel Europa. De trucks zijn onder andere uitgerust met een krachtige 13 liter motor 530pk, zijn volledig luchtgeveerd en voorzien van verschillende luxe opties. Schaffelaarbos is onderdeel van Symrise AG en verwerkt onder andere onvruchtbare broedeieren naar hoogwaardige eipoeder in de diervoedersector. Dit eipoeder wordt verscheept over de gehele wereld.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-03-2023
DAF XG+ (2)

DAF XG+ High Performance

Bakker Bedrijfswagens heeft een naam hoog te houden als het gaat om dikke demo's. Dat is ze met de DAF XG+ High Performance ook…
Nieuws
24-07-2018
DAF-Trucks-Harry-_Wolters-DAF-Trucks-President.jpg

Harry Wolters is de nieuwe baas bij DAF Trucks

Bij Paccar, en dus ook bij DAF Trucks schuiven ze met topmannen. Preston Feight, de huidige algemeen directeur…
Nieuws
08-05-2017
Twan_Slegers_van_Friedi_Slegers_Transport.jpg

Slegers Helmond schakelt over op DAF

DAF krijgt een steeds prominenter aandeel in het wagenpark van Friedi Slegers Transport in Helmond. Eind april leverde…