Twee nieuwe DAF’s XF 530 voor Gosschalk

Nieuws
06-07-2020 | Door Tim de Jong

Slachterij Gosschalk uit Epe heeft twee nieuwe DAF’s XF 530 in gebruik genomen. De slachterij verving de DAF’s omdat de voorgaande modellen het prima hadden gedaan. De trucks zijn geleverd door Garage Pals uit Vaassen.

Chauffeurs Tonnie Witman en Besim Berisha kregen van hun werkgever de kans om de trucks van alle gemakken te voorzien. Denk dan aan extra werklampen, een front camera, een standairco, alle beschikbare veiligheidssystemen en een luchtgeveerde vooras. Maar ook zaken als een koffiezetter, een magnetron, leren bekleding en een verlicht DAF-logo ontbreken niet. Voor de uitstraling kozen Tonnie en Beshim verder voor een lichtbeugel, een bull-bar en een LED-bar. De luchtgeveerde vooras is noodzakelijk doordat regelmatig op moeilijk begaanbare plekken geladen moet worden.

Tonnie Witman werkt al 28 jaar in het vlees. Hij begon als terreinchauffeur, waarna hij in 1995 zijn vader opvolgde voor het echte werk. Besim Berisha is al acht jaar onderweg als chauffeur voor Gosschalk. Gemiddeld rijden de mannen zo’n 125.000 kilometer per jaar, vaak op internationale bestemmingen. Een derde van de vloot bestaat uit DAF trucks.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-07-2020
ESA1.jpg

Opvallende DAF XF 480 voor Marc Wieringa

Transportbedrijf Wieringa V.O.F. uit Delfzijl heeft deze opvallende nieuwe DAF in gebruik genomen. De DAF XF 480…
Nieuws
12-08-2020
1._DAF-XF-FAW-Schalkwijk.jpg

Wendbare DAF XF voor Kemp Schalkwijk

Kemp Schalkwijk BV, specialist in groenvoorziening, landschapsinrichting en boomonderhoud, heeft de primeur. Aan dit…
Nieuws
12-11-2019
to.jpg

DAF CF met handbak en bullbar voor MLZ Transport

Mark de Zeeuw uit het Zeeuwse Oosterland zocht voor zijn kersverse bedrijf MLZ Transport een geschikte…