Nieuws
29-11-2018 | Door Tim de Jong

DAF komt met twee nieuwe varianten in het aanbod van meerassers. Nieuw op de markt komen een 8x4 tridem en van de CF FAD komt er een 10x4 vijfasser. DAF heeft met externe specialisten overeenkomsten gesloten voor de levering en montage van de extra assen. Daarbij blijft de fabrieksgarantie behouden.

 DAF maakte een en ander bekend op een bijeenkomst waarbij we de nieuwe pershal in Eindhoven hebben gezien en de grote nieuwe spuitinrichting in Westerlo, waar DAF cabines en assen bouwt. Nieuw in het programma is een tridem-versie van de  8x4 CF en XF modellen. Bij een tridem-asopstelling worden de aslasten beter verdeeld en zijn hogere totaalgewichten mogelijk. DAF koos voor een tridem 8×4 die gebaseerd is op een FAT-chassis. Door een 10-tons gestuurde naloopas te monteren, ontstaat een chassis met de officiële DAF-benaming FAW. De extra as wordt door ST in Italië ondergebouwd maar de truck blijft op kenteken een officiële DAF. Daarmee blijft ook de originele garantie van kracht. Deze uitvoering is leverbaar voor alle CF- en XF-modellen met alle motoriseringen.

Vijf asser

Ook nieuw in het DAF-programma is een 10×4 met een maximaal totaalgewicht van 49 ton. Op basis van een DAF FAD 8×4 wordt door Estepe uit het Brabantse Heesch een middenas gemonteerd waardoor er een vijf-asser ontstaat met een maximaal GVW van 49 ton met een laadvermogen van 30 ton. Ook voor deze versie geldt dat het een origineel DAF-product blijft, met de bijbehorende fabrieksgarantie.

Hydrostaat

In de nabije toekomst komt er bij DAF een hydraulisch aangedreven vooras die af-fabriek leverbaar wordt. Dat wil zeggen: hij wordt door een partner van DAF ondergebouwd, maar onder de volledige verantwoording van de fabriek, dus ook weer met behoud van fabrieksgarantie. Opvallend hierbij is de keuze voor Poclain wielmotoren, en niet die van Bosch RexRoth waar Ginaf mee werkt. Gefluisterd wordt dat DAF hiervoor samen optrekt met voertuigombouwer Paul Nutzfahrzeuge.  

Klik " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hier voor het volledige verhaal in ons Online Magazine!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-08-2021
MAN_9.jpg

Bouwtrucks van MAN in een nieuw jasje

Na de introductie van de MAN TGX-serie begin vorig jaar, volgde in coronatijd de rest van de zware range van MAN.…
Nieuws
14-04-2017
tatra-phoenix-euro6-prasident-joint_01.jpg

Limited Edition van Tatra Phoenix

Het Tsjechische Tatra bestaat 120 jaar en dat wordt gevierd meteen speciale versie van de Tatra bouwtruck. Dit jaar is…
Nieuws
26-05-2016
Arocs_10x8_met_AJK_LR.jpg

Mercedes Arocs 10x8 WSG van Veldhuizen

Op de TKD in Almere staat een nieuwe creatie van Veldhuizen Wagenbouw: een Merrcedes-Benz Arocs 10x8 WSG met een…