Twee trailers met een elektrische Scania ervoor

Nieuws
01-11-2021 | Door Tim de Jong

Het Zweedse transportbedrijf Jula Logistics zet momenteel een Scania R450 voor een 32 meter combinatie, bestaande uit twee trailers, om meer goederen per rit te kunnen vervoeren. Nu zetten ze de volgende stap: dergelijke combinaties per elektrische Scania transporteren. 

Jula Logistics werkt sinds 2015 een combinatie die twee keer zo groot is als we gewend zijn, wat betekent dat er twee 40-voets containers mee kunnen. Deze combinatie heeft een totaal gewicht  van maximaal 64 ton. Door meer goederen per rit te vervoeren en het aantal ritten tussen magazijn en overslagcentrum elke dag te verminderen, bespaart Jula energie en uitstoot tot 70 procent per vervoerde eenheid. De nieuwe, vol-elektrische Scania zal naar verwachting in de eerste helft van 2022 in gebruik worden genomen.

“We maken gebruik van intermodaal vervoer, waarbij de goederen per schip aankomen in Göteborg en worden overgeladen op treinen die naar Falköping gaan. Van daaruit worden de goederen het laatste stuk per vrachtwagen vervoerd naar ons magazijn in Skara. Om deze transportketen nu nog duurzamer te maken, zetten we een elektrische vrachtwagen in. Die betrekt elektriciteit van de zonnepanelen die we op ons magazijn gaan bouwen, zegt Lennart Karlsson, CEO van Jula Logistics.

Scania zegt met zowel prototypes als nieuwe businessplannen samen met klanten en andere partners naar duurzame oplossingen te zoeken. De oplossing waarmee Scania Jula Logistics gaat werken, zorgt ervoor dat het extra lange en zware voertuig na een oplaadbeurt gemakkelijk een paar keer heen en weer kan rijden van de overslag in Falköping naar het magazijn in Skara, een afstand van zo'n 60 km.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-12-2019
Super-EcoCombi-1000x500-c.jpg

Deze bedrijven doen mee met de Super Eco Combi

Inmiddels komt er meer informatie vrij over de Super Eco Combi, de combinatie die bestaat uit twee trailers…
Nieuws
27-05-2021
Ewals_Duo_Trailer_LR.jpg

Super Eco Combi mag de weg niet op

Een trekker die twee volwaardige trailers trekt, een zogeheten Super Eco Combi, komt voorlopig niet voor een ontheffing…
Nieuws
19-09-2023
Deense SEC

Denen starten proef met Super Eco Combi

In Zweden mag het vanaf 1 december onder bepaalde voorwaarden al, rijden met twee opleggers met een maximale lengte…