Twee Volvo FH neuzen voor Stam Transport

Nieuws
22-07-2024 | Door Iep van der Meer

Stam Transport kwam eerder in het nieuws door de overname van de bulk divisie door AB Texel. Zelf gaat het bedrijf echter door met 50 trucks en dat wordt extra onderstreept met de aanschaf van meteen twee Volvo VT5 trucks. Dat zijn Volvo FH trekkers die door Vlastuin Truckopbouw zijn omgebouwd tot torpedo modellen.

De broers Ralph en Adwin Stam zetten het bedrijf dus voort met trucks in hun eigen huisstijl. De nieuwe Volvo trekkers zien er spectaculair uit en dit zijn de nummers 9- en 10 van dit model die Vlastuin Truckopbouw gebouwd heeft. Het principe is het zelfde als bij de Scania T- modellen van Vlastuin. Je neemt een extra lang trekker chassis, de cabine gaat naar achteren en daarvoor komt een stoere motorkap. Daarbij blijft alle techniek ongewijzigd, inclusief de hele onderpartij met de verplichte Fups en de veiligheid systemen. 

Het resultaat mag gezien worden, zeker in de huisstijl van Stam Transport. De trucks zijn bijzonder compleet uitgerust met te veel opties om hier op te sommen. Nummer 9 is helemaal in de kleuren van Stam Transport uitgevoerd, nummer 10 heeft een eigen stijl en de naam Adwin Stam in de lichtbak. Deze truck is bovendien uitgevoerd met fraaie special paint details op de vlakke achterwand van de cabine. De trucks werden geleverd door Bas Truckcenter.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-09-2023
670_2023_VDT_Rijnsburg-010

Twee Volvo FH LZV trekkers voor VDT

Transportbedrijf VDT heeft twee Volvo FH 500 4x2 X-Low-trekkers gebruik genomen. Het bedrijf  zet de trucks met…
Nieuws
09-09-2023
Volvo treffen Balkbrug (20)

Volvo Oldtimer Weekend Balkbrug

Zaterdag 9 en zondag 10 september is het Volvo Oldtimer Weekend in Balkbrug. Hoewel de naam wat algemeen is gaat het uitsluitend…
Nieuws
09-02-2023
670_2023_VAN_LEEUWEN_ROTTERDAM-006

Volvo trucks voor Van Leeuwen Recycling

De van Leeuwen Recycling Groep in Rotterdam heeft een aantal nieuwe Volvo trucks in de vloot opgenomen. Het gaat…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.