Twee Volvo’s FH met laadkraan voor Jongeneel

Nieuws
16-02-2022 | Door Tim de Jong

Jongeneel Transport heeft twee nieuwe Volvo’s FH 500 10x4 met autolaadkraan in gebruik genomen voor het transport van rijplaten en draglineschotten voor haar klant Jovetra. Jongeneel Transport koos voor de Volvo FH vanwege de ruime cabine en de combinatie van wendbaarheid met een hoog laadvermogen. De trucks zijn geleverd door de Volvo-dealer uit Rijnsburg.

Jovetra uit Valkenburg (Zuid-Holland) verhuurt rijplaten, draglineschotten en bouwhekken aan bedrijven en particulieren. De nieuwe Volvo’s FH worden ingezet voor het transport, uitleggen en oprapen van rijplaten en draglineschotten in Nederland en België. “We hebben al een Volvo FMX in de vloot, maar vanwege de ruimte en het comfort hebben we nu gekozen voor Volvo’s FH met slaapcabine”, zegt Ard Jongeneel. “We hebben geregeld klussen verder van huis waarbij onze mensen meerdere dagen op locatie zijn.”

Tien tons voorasssen

Naast het comfort was laadvermogen een belangrijke prioriteit, vervolgt Ard Jongeneel. “Iedere ton is er één. Daarom hebben we gekozen voor een 5-asser met 10-tons voorassen. Daarnaast is de achterste as widespread gezet. Dat resulteert al met al in een GVW van 49 ton en een netto laadvermogen van ruim 27 ton.” Optimale wendbaarheid is gegarandeerd door de gestuurde voor- en naloopas. “Daardoor hebben de trucks een korte draaicirkel. Dat is nodig, omdat we vaak ons werk doen op plekken waar weinig ruimte is, zoals bij woningen, tussen flatgebouwen en in industriehallen.”

Op afstand bestuurbaar

Verder zijn de Volvo’s FH voorzien van Drimote, een systeem waarmee de truck op afstand kan worden bestuurd. “Daarmee kan de chauffeur de truck besturen terwijl hij op de kraan zit. Daar zijn onze mensen echt heel blij mee.”

Veiligheidssystemen

De nieuwe Volvo’s FH zijn deels vervanging en deels uitbreiding in het wagenpark dat Jongeneel Transport inzet voor Jovetra. Daar worden nu vier Volvo’s ingezet. “Ook de uitgebreide veiligheidssystemen zijn een belangrijke reden om voor Volvo te kiezen. Wij kiezen altijd voor alle denkbare systemen, van Adaptive Cruise Control tot Lane Keeping Assist. Bij het nieuwe model is de dodehoekcamera een mooie toevoeging: het levert de chauffeur weer net een stukje extra zicht op.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-11-2019
Volvo_FMX_met_Drimote_3_lowres.jpg

Één afstandsbediening voor kraan èn truck

Roos Kunststof Rijplaten Verhuur uit Den Haag heeft een Volvo FMX 460 8x2 tridem met autolaadkraan in gebruik…
Nieuws
24-05-2017
Beekman1-1400.jpg

Volvo FH 8x2 met 85 tonmeter kraan

Beekman Transport uit Apeldoorn heeft een Volvo FH 8x2 Globetrotter-trekker met een 85 tonmeter autolaadkraan in gebruik…
Nieuws
26-05-2020
Nooteboom_Sijperda_2LR.jpg

Nieuwe Nooteboom en Volvo voor Sijperda Verhuur

Sijperda Verhuur nam onlangs de nieuwste uitschuifbare Nooteboom MCOS hoogwerker semidieplader in gebruik.…