Uitstel van betaling voor Holland Norway Lines

Nieuws
30-08-2023 | Door Iep van der Meer

Holland Norway Lines heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het is het zoveelste drama en mogelijk de definitieve klap in het korte bestaan van de dienst, die aanvankelijk vanuit de Eemshaven naar het Noorse Kristiansand voer. 

Na problemen in de Eemshaven, waarbij het maar niet lukte om een vaste plek aan de kade te krijgen week de rederij met de MS Romantika uit naar het Duitse Cuxhaven en later naar Emden. Deze gang van zaken zorgde voor een aantal annuleringen van afvaarten, maar voor het wegtransport was het vertrek uit Duitsland ook niet handig. Afgezien van de extra kilometers betekende dat namelijk ook dat het grote voordeel van tonnages tot 60 ton wegviel. 

Afvaarten gestopt

De financiële verliezen die de problemen met zich mee brachten hebben nu geleid tot het aanvragen van uitstel van betaling. De afvaarten zijn stilgelegd en de ticketverkoop is gestaakt. Alle 400 medewerkers zijn inmiddels geïnformeerd. Klanten die nog rekenden op een terugweg vanuit Noorwegen zullen zelf naar alternatieven moeten zoeken volgens de rederij. Het bedrijf raadt reizigers aan de reisverzekering te raadplegen voor een mogelijke vergoeding.

Jammer

Vanaf het begin lag de focus van de Holland Norway Lines vooral op toeristen. Vrachtvervoer maakte ook gebruik van de 'cruiseferry' maar vooral in de zomermaanden was er vaak maar amper plaats aan boord voor trucks. Toch is het jammer dat het initiatief hiermee verleden tijd lijkt. Een goede ferryverbinding vanuit de Eemshaven voor het wegvervoer zou nog steeds een fantastische manier zijn om Duitsland te ontwijken met 60 tons LZV combinaties, bijvoorbeeld naar het Deense Esbjerg.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
28-07-2023
Freemantle Highway

Rederij verzweeg feiten bij brand Fremantle Highway

Bij de brand aan boord van de Freemantle Highway zijn aanvankelijk belangrijke feiten verzwegen door…
Nieuws
11-02-2016
ferry2.jpg

Enorme ravage op Irish Ferries boot

De stevige storm die eerder deze week door het Kanaal gierde heeft naar nu bekend is geworden voor een enorme ravage…
Nieuws
20-09-2020
amorellawave-10743-812x501px.jpg

Ferry van Viking Line geëvacueerd

De ferry Amorella van Viking Line is geëvacueerd nadat de kapitein het schip heeft laten stranden voor de kust van een…