Utrechts transportbedrijf liet chauffeurs illegaal rijden

Nieuws
29-03-2024 | Door Maarten van der Westen

Bij een controle door de Nederlandse Arbeidsinspectie is een transportbedrijf uit Utrecht tegen de lamp gelopen. Het bedrijf liet 13 chauffeurs illegaal op de vrachtwagens rijden.

Tijdens een controle bij depots van grote pakketbezorgers arriveerde een vrachtwagen, waarbij een belletje ging rinkelen bij een inspecteur. Bij het controleren van de documenten van deze vrachtwagen bleek van alles mis. De Filipijnse chauffeur mocht niet in Nederland werken en had geen tewerkstellingsvergunning.

Naar aanleiding van dit geval werd een uitgebreid onderzoek gedaan naar de Utrechtse transportonderneming. Er bleken 13 chauffeurs illegaal te werken: twee uit Turkije en elf uit de Filipijnen. Ze reden voor post- en pakketbedrijven door heel Nederland. De chauffeurs reden al minstens een half jaar voor het bedrijf. Eén van de chauffeurs zei al twaalf jaar in Nederland te werken.

Op last van de Arbeidsinspectie zijn alle werkzaamheden van het bedrijf direct stopgezet. De betrokken werkgever heeft een voorgenomen boete van 44.000 Euro ontvangen. Deze boete is nog niet definitief.