Nieuws
11-01-2018 | Door Alex Miedema

De Rooy hoeft de Africa Race alleen nog maar uit te rijden om hem te winnen, maar direct achter hem is een spannende strijd. Tomecek (de solo-rijder in zijn Tatra) en Kovacs (de Hongaar met Scania torpedo) worden op de voet gevolgd door Jan van de Laar. Jan hoopte vandaag wat op ze in te lopen, maar in plaats daarvan werd hij een soort roedelleider. Alsnog werd er enorm genoten vande etappe, en pakten ze met de DAF nog even wat bonuspunten mee door over een heel hoge duin te rijden.

Gerard de Rooy over de bonusduinen: "Ze waren wel heel zacht, met scherpe kanten. Wie het niet aandurfde mocht de hoogste duinen overslaan. Daar kregen ze dan wel straftijd voor. Wie de hoogste duinen wel nam, krijgt een half uur bonustijd. Die krijgen wij dus ook nog, maar dat zal niet veel uitmaken, omdat uiteraard alle rijders in de top van het klassement ze hebben gereden." Nahet uitdelenvan de straffen en bonussenblijkt dat Gerard tweede algemeen was vandaag, en nog maar 17 minuten achterstand op de nummer 3 in het algemeen klassement heeft. 

Van de andere deelnemers is op het moment van schrijven nog niet veel bekend. Van Velsen is gefinisht, maar nog onderweg naar het bivak. Elfrink is trager dan de voorgaande dagen maar rijdt nog wel. Later meer! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
04-01-2018
1btaerleg4.jpg

Stuiteren over stenen in derde etappe Africa Race

De deelnemers van de Africa Eco Race moesten vandaag 421 kilometer afleggen tussen Agdal en Assa, in…
Nieuws
05-01-2018
1btzetros1.jpg

Langste etappe ooit bij Africa Race

De vierde etappe van de Africa Eco Race was de langste uit haar historie: 497 kilometers stenen met een toefje zand,…
Nieuws
08-01-2018
unnamed_11.jpg

Eco Race in Mauretanië aangekomen

Vandaag was de eerste rally in Mauretanië, maar helaas alsnog niet een erg geschikte etappe voor de trucks.