Van den Bosch doet overname in Wales

Nieuws
07-04-2021 | Door Tim de Jong

Logistiek dienstverlener Van den Bosch neemt met ingang van 10 april 2021 de activiteiten van Tankspeed Logistics Ltd in Newport (South Wales) over. Met de overname verstevigt Van den Bosch zijn leidende positie binnen het intermodale transport van droge bulkgoederen in Europa.

Tankspeed Logistics werd in 2005 opgericht als Tankspeed-Fraikin door Mitzi Walker en Manfred Fraikin. Sinds 2015 zijn alle aandelen in handen van directeur Mitzi Walker en opereert het bedrijf onder de naam Tankspeed Logistics. Tot de kernactiviteit behoort het transport van droge bulk voor de chemische industrie, zoals PVC-poeder en mineralen. Deze activiteiten vinden voornamelijk plaats in het Verenigd Koninkrijk (VK) en tussen de Benelux en het VK.

Van den Bosch heeft de afgelopen jaren naar eigen zeggen fors geïnvesteerd in het uitbreiden van zijn droge bulkactiviteiten in Europa, met name in silodrukcontainers. Ook Tankspeed Logistics richt zich op dit specifieke segment. “Met de overname van Tankspeed Logistics verstevigen we onze positie als marktleider in het transport met silodrukcontainers in Europa en zetten we in op verdere ontwikkeling van onze activiteiten op de Engelse markt”, aldus Barry Gruijters, Operationeel directeur division Dry Bulk bij Van den Bosch.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-01-2021
tschudi_logistics_LR.jpg

Den Hartogh neemt Tschudi tanktransport over in Finland

Den Hartogh Logistics heeft in Finland de branchegenoot Tschudi Tanktransport overgenomen. Daarmee…
Nieuws
27-02-2018
Huktra1.jpg

H.Essers neemt Huktra over

Logistiek dienstverlener H.Essers heeft onlangs de Zeebrugse tankcontainerspecialist Huktra overgenomen.  Gerd en Tim Van Poucke,…
Nieuws
14-12-2021
violvo_NW.jpg

Nijhof-Wassink neemt Wemmers over

Wemmers Tanktransport uit Bleskensgraaf wordt verkocht aan de Twentse Nijhof-Wassink Group. Beide bedrijven hebben overeenstemming…