Van der Lee overgenomen door Vervaeke

Nieuws
18-01-2017 | Door Tim de Jong

Transportbedrijf Vervaeke, naar eigen zeggen Belgische marktleider in tanktransport binnen de chemische-en petroleumsector, heeft Van der Lee in Nederland overgenomen. Met een omzet boven de 50 miljoen euro, 400 medewerkers en 6 vestigingen, waaronder ook in België en Duitsland, is familiebedrijf Van der Lee een belangrijke logistieke dienstverlener in gevaarlijke goederen. Dankzij de overname breidt Vervaeke zijn werkterrein en dienstenaanbod uit en wordt het één van de belangrijkste tankvervoerders van West-Europa.

Vervaeke en Van der Lee zijn samen goed voor een omzet van meer dan 110 miljoen euro, een vloot van 700 trekkers, meer dan duizend  tankopleggers en een team van 900 medewerkers. Beide bedrijven leveren logistieke diensten aan de chemische-en petroleumindustrie.

Ook na de overname zal de klant centraal staan en zullen beide bedrijven hun eigenheid behouden, garanderen beide parijen in een persberricht. Dankzij de samenwerking telt Vervaeke nu een netwerk van twaalf sites, strategisch verspreid over de belangrijkste chemische cluster van Europa (Ruhrgebied - Antwerpen – Rotterdam). “Van der Lee is een succesvolle organisatie die excelleert in Veiligheid en Service”, zegt Frédéric Derumeaux, CEO van Vervaeke. “De acquisitie van Van der Lee is een unieke kans om onze activiteiten in Nederland en Duitsland verder te ontplooien en meer diensten aan onze klanten te kunnen bieden. Ik kijk ernaar uit het professionele team van Van der Lee te kunnen verwelkomen binnen onze groep. ”

Bij Van der Lee werd gezocht naar opvolging. “De samenvoeging van beide familiebedrijven stelt mij gerust. Op deze manier kunnen we onze internationale logistieke dienstverlening in de toekomst optimaal voortzetten”, aldus Frans Van der Lee, managing director bij het gelijknamige transportbedrijf. Hij en zijn twee neven vormden sinds 1988 de directie van Van der Lee. Gedrieën zijn ze nu boven de zestig en wordt er gezocht naar een nieuwe koers. In de nieuwe constructie blijven beide bedrijven naast elkaar bestaan. Van der Lee werd opgericht in 1919.

Vervaeke is na 80 jaar nog steeds een familiebedrijf en heeft zich ontwikkeld van een traditionele transportfirma tot een aanbieder van geïntegreerde logistieke oplossingen voor de chemie en de petroleumindustrie. Vervaeke biedt tanktransport aan vanuit vijf sites: Zellik, Spiere, Seneffe, Luxemburg en Frankrijk. Het bedrijf telt 500 werknemers. Vervaeke beschikt over een eigen vloot van meer dan 400 trekkers – allemaal ADR gekeurd – en 600 tankopleggers van de meest uiteenlopende types, waardoor Vervaeke nagenoeg alle soorten gevaarlijke stoffen aan kan.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-11-2016
HZ_Logistics.jpg

HZ Logistics neemt meerderheidbelang in Mooy Beheer

Koelvervoerder H.Z. Logistics B.V. uit De Lier neemt per direct een meerderheidsbelang in branchegenoot…
Nieuws
24-11-2016
tab-noorwegen.jpg

Van Duijn neemt Tanke Transport over

Op 1 januari 2017 is Van Duijn de nieuwe eigenaar van Tanke Transport uit Poeldijk. ''Dit past in de strategie van…
Nieuws
04-04-2017
rijtje_trucks.jpg

Elgersma Logistiek stopt met transportactiviteiten

Elgersma Logistiek BV te Harderwijk heeft besloten met ingang van 1 mei aanstaande te stoppen met alle…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.