Van Duijn neemt Tanke Transport over

Nieuws
24-11-2016 | Door Tim de Jong

Op 1 januari 2017 is Van Duijn de nieuwe eigenaar van Tanke Transport uit Poeldijk. ''Dit past in de strategie van Van Duijn om haar netwerk van geconditioneerde (inter)nationale transporten en gekoelde op- en overslag verder te vergroten en te versterken'', zegt Van Duijn op de eigen website. 

Met de bedrijfsoverdracht van Tanke Transport speelt Van Duijn naar eigen zeggen in op de toekomst om in de steeds veranderende logistieke en transportbranche een solide speler te blijven. De overname sluit naadloos aan op de huidige groeiambities van Van Duijn. Met Tanke Transport kan zij haar netwerk van geconditioneerde (inter)nationale transporten en gekoelde op- en overslag verder uitbreiden en versterken. Beide bedrijven blijven vooralsnog volledig zelfstandig opereren.

Van Duijn Groep

Van Duijn is een allround aanbieder van geconditioneerd transport en koelopslag met vestigingen in De Lier, Hansweert en Bleiswijk. De onderneming bestaat uit twee onderdelen. Transportbedrijf Van Duijn en Zonen BV is gespecialiseerd in het geconditioneerde transport binnen West-Europa van verse en diepvriesproducten (o.a. bloemen, planten, groenten, fruit, vlees en overige voedingsmiddelen). Van Duijn Coldstore BV biedt efficiënte oplossingen voor op- en overslag. In Hansweert beschikt het bedrijf over een modern vrieshuis en in De Lier en Bleiswijk over een koelhuis voor voedselveilige op- en overslag van alle denkbare koel- en vriesproducten.

Tanke Transport BV

Tanke Transport BV is een (inter)nationaal georiënteerd bedrijf. Zij verzorgt dagelijks voor vele handelshuizen de transporten binnen Nederland. Internationaal ligt de focus op Noorwegen. Er is een dagelijkse groepagedienst van diverse EU-landen naar Noorwegen. Vanuit Noorwegen vervoert Tanke Transport diverse goederen, waaronder veel vis (zowel diepgevroren als gekoeld) naar de rest van Europa. Het bedrijf heeft een eigen loods in Poeldijk, waar de groepagelading wordt verzameld. Naast het transport verzorgt het kantoor de complete documentenstroom en eventuele fytosanitaire keuringen, die benodigd zijn voor de export buiten de EU.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-11-2016
HZ_Logistics.jpg

HZ Logistics neemt meerderheidbelang in Mooy Beheer

Koelvervoerder H.Z. Logistics B.V. uit De Lier neemt per direct een meerderheidsbelang in branchegenoot…
Nieuws
18-01-2017
Vanderlee3.jpg

Van der Lee overgenomen door Vervaeke

Transportbedrijf Vervaeke, naar eigen zeggen Belgische marktleider in tanktransport binnen de chemische-en petroleumsector,…
Nieuws
04-04-2017
rijtje_trucks.jpg

Elgersma Logistiek stopt met transportactiviteiten

Elgersma Logistiek BV te Harderwijk heeft besloten met ingang van 1 mei aanstaande te stoppen met alle…