Van Dijck Transport neemt Van Gool Transport over

Nieuws
05-03-2024 | Door Maarten van der Westen

Al 106 jaar bestond Van Gool Transport uit het Brabantse ‘s-Gravenmoer. Maar door gebrek aan opvolging valt het doek. Van Dijck Transport uit Zundert neemt Van Gool Transport nu over.

"Tien jaar terug ben ik met één auto gestart. Het werk bestond toen uit het vervoer van telers uit de regio naar Sint-Katelijne-Waver. Het geconditioneerd groupagetransport vanuit de teelt naar België is altijd een hoofdactiviteit gebleven. Sindsdien hebben de activiteiten zich uitgebreid naar het avond- en nachttransport naar Belgische retailers. Ook hebben we dagelijks één of twee auto's op Venlo rijden", vertelt Ron van Dijck van Van Dijck Transport aan AGF.nl.

Het wagenpark bestaat ondertussen uit zeven vrachtwagens. Van Dijck Transport werkte al geruime tijd nauw samen met Van Gool Transport, dat over vier vrachtwagens beschikt. “Vorig jaar heb ik de Belgische activiteiten van Van Gool al overgenomen. Nu nemen we het bedrijf definitief over. Voor ons is het een mooie kans. Als je meer kunt bundelen, kun je rendabeler werken", besluit Ron.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-11-2016
HZ_Logistics.jpg

HZ Logistics neemt meerderheidbelang in Mooy Beheer

Koelvervoerder H.Z. Logistics B.V. uit De Lier neemt per direct een meerderheidsbelang in branchegenoot…
Nieuws
24-11-2016
tab-noorwegen.jpg

Van Duijn neemt Tanke Transport over

Op 1 januari 2017 is Van Duijn de nieuwe eigenaar van Tanke Transport uit Poeldijk. ''Dit past in de strategie van…
Nieuws
18-01-2017
Vanderlee3.jpg

Van der Lee overgenomen door Vervaeke

Transportbedrijf Vervaeke, naar eigen zeggen Belgische marktleider in tanktransport binnen de chemische-en petroleumsector,…