Veel moois te zien tijdens retrotrucktour 2019

Nieuws
13-04-2019 | Door Tim de Jong

Voor de tweede keer werd de Retrotrucktour georganiseerd. Net als vorig jaar werd een tocht door midden Nederland gereden met youngtimers, de ene nog mooier dan de andere. Trucks uit de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw, en dan met name Scandinavische merken, domineerden. Er deden 150 veteranen mee.

Dat deden ze natuurlijk ook in de genoemde tijdspanne. Maar het leidt ertoe dat die ene gerestaureerde Iveco, Renault, MAN of Mercedes pas ècht zeldzaam is.  De organisatie was in handen van Cor van Winkoop, bij wie in Ermelo gestart werd, en bij Go-In-Style van Jan-Jaap Verwey. Het ronde eindigde in Hoevelaken, niet ver van De Tweede Steeg. 

Opvallend was dat er niet alleen ouderen in de optocht zaten, maar dat de jongere generatie zowel achter het stuur zat, als in berm achter een camera. Het onderstreept de tijdloosheid van de mooie machines die op pad waren! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-09-2017
Scania_Loos_Vintage_LR.jpg

Indrukwekkend museum van Simon Loos

In de nieuwe BIGtruck vindt je een prachtige collectie van de vintage trucks van Simon Loos.
Nieuws
21-04-2016
DAF-VIPRE-fb.jpg

DAF VIPRE gerestaureerd!

Het DAF Museum heeft na jaren van noeste arbeid een VIPRE weten te restaureren. Dit is een opleggerbus voor het  Vervoer van Industrieel…
Nieuws
14-04-2018
Winkoop1.jpg

Eerste retro-trucktour: geheel in style!

De eerste Retro-TruckTour, georganiseerd door Jan-Jaap Verwey en ombouw- en spuitbedrijf Van Winkoop, bracht een…