Nieuws
17-12-2020 | Door Iep van der Meer

Verhagen Transport heeft dit jaar 10 Iveco S-Way NP trucks op LNG in gebruik genomen. Het bedrijf is zó enthousiast over deze trucks dat onlangs een nieuwe bestelling geplaatst is voor wederom 16 LNG trucks bij Iveco. Verhagen Transport zet hierdoor volledig in op LNG als schoonste én goedkoopste brandstof voor vrachtwagentransport binnen Europa.

Directeur Ron Verhagen heeft zich het afgelopen jaar intensief verdiept in de verschillende soorten uitstoot van wegtransport en hoe die positief beïnvloed kunnen worden. Na zijn onderzoek en alle positieve ervaringen met zijn reeds 10 aangeschafte vrachtwagencombinaties trok hij een duidelijke conclusie: "Als transporteur moet je investeren in innovaties om te verduurzamen!" Verhagen Transport rijdt de Iveco trucks in LZV combinaties. Met een maximale belading leidt dat tot een CO² reductie van maar liefst 35% per vervoerde bloemenkar.

Verhagen Transport is transporteur voor diverse handelsbedrijven in de sierteeltsector en beschikt over klanten in Nederland & Duitsland. Als voorloper in de sierteelt met vrachtwagens op LNG zocht Ron Verhagen contact met Dutch Flower Groep om samen te kijken naar het complete duurzaamheidsverhaal. Marco van Zijverden, CEO van Dutch Flower Group (DFG): "We hebben gekeken naar de gehele keten en hoe we per onderdeel kunnen bijdragen aan een beter milieu. De nieuwe combinaties van Verhagen Transport zijn voorzien van een kleurrijke boodschap om te benadrukken dat de exporteur en transporteur samenwerken om transport in de sierteelt duurzamer te maken."

De Iveco LNG trucks hebben de grootste actieradius in de markt met 1.600 kilometer, waardoor de LNG-trucks geschikt zijn is voor internationaal vrachtverkeer. Het is voor Verhagen Transport zeer aantrekkelijk om te investeren in de Iveco LNG trucks, omdat deze een lagere kilometer kostprijs kennen dan hun dieselequivalent. Ron Verhagen: "Er ontstaat een win-win situatie door de mogelijkheden die de brandstof, belading en de stimuleringsregeling ons bieden. Ik roep alle transporteurs en handelsbedrijven op om de businesscase van LNG-trucks te bekijken." Voor vragen of advies kunnen transporteurs contact opnemen met Ron Verhagen. Het gaat immers om een duurzamere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen. Daar moeten we gezamenlijk iets aan doen. Verhagen is met de komst van de LNG trucks ook klaar voor de stap naar Bio-LNG waardoor de CO2 reductie kan oplopen tot maar liefst 99%. 

">De combinaties rijden niet alleen op LNG, ook de transportkoeling maakt gebruik van deze brandstof. Hoe dat werkt lees je hier! 

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
04-11-2015
Van-Heezik-LNG.jpg

Van Heezik koopt LNG trucks

Van Heezik haakte destijds aan bij het Truck van de Toekomst project waarbij er in 2012 in een keer 75 LNG-trucks de weg op…
Nieuws
31-08-2017
Farm_Trans_-_018_1600x1071.jpg

Iveco LNG trekkers voor Farmtrans

Farmtrans heeft de eerste twee Iveco Stralis NP trekkers op LNG in bedrijf genomen. Het zijn de eerste trucks uit een…
Nieuws
25-06-2018
Post-Kogeko2_LR.jpg

Post-Kogeko breidt uit met 21 Iveco's op LNG

Meer kracht, meer ruimte en meer comfort voor de chauffeurs. Dat zijn al drie redenen waarom Post-Kogeko kiest…