Vick Versteijnen wint MDC 2023

Nieuws
02-05-2023 | Door Iep van der Meer

De Morocco Desert Challenge 2023 heeft een Nederlandse winnaar in het truck klassement. Vick Versteijnen wist zijn Iveco met een voorsprong van bijna twee uur voor de Iveco van Gregoor over de finish te krijgen. Derde werd Karoly Fazekas met zijn Scania.

Aad van Velzen werd vierde met zijn Scania, voor truck debutant Anja van Loon die als vijfde binnen kwam. Zij lag de hele rally rond de top drie maar een kantelmomentje in de duinen kostte haar veel tijd. Toch heeft Van Loon laten zien dat er rekening met haar gehouden moet worden, want ze reed verder een keurige rally. Op vijf eindigde Eimbert Timmermans met zijn bijzondere DAF Torpedo. Andere Nederlanders in de einduitslag zijn Marinus Steenbakkers op 10, Lars Jans op 11, Aart Schoones op 12en Fons Jans op de 14e plaats. Mike Panhuizen kwam als 15e binnen. Janus van Kasteren lag aanvankelijk op kop maar de Dakar 2023 winnaar moest de strijd opgeven door een motorprobleem met zijn De Rooy Iveco.

De Morocco Desert Challenge 2023 gaat de boeken in als extreem zwaar. De temperaturen liepen op tot dik veertig graden en in de cabines was het 50, en soms zelfs 60 graden. Helaas kreeg deze editie ook een zwart randje door het overlijden van twee deelnemers. De Nederlandse motorrijder Bram van der Wouden (48) bezweek in de woestijn nadat hij zijn motor had geparkeerd. Waarschijnlijk werd oververhitting hem noodlottig. Eerder overleed de Fransman Laurent Lichtleuchter tijdens een crasch met zijn SSV. Het was voor het eerst dat er mensen overleden tijdens de Marocco Desert Challenge. De organisatie greep in een annuleerde een motor- etappe en kortte andere etappes in omdat het te zwaar leek te worden met de hoge temperaturen.

BIGtruck reed mee met het Hamer Rallyteam dat met twee trucks en een 4x4 deelnam aan de rally. Dat verhaal lees je in het volgende BIGtruck Online Magazine!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
18-04-2023
Anja van Loon2

Anja van Loon naar Marocco Desert Challenge

Volgende week start de Marocco Desert Challenge, na de Dakar Rally de grootste offroad rally waarin ook trucks…
Nieuws
14-04-2018
Hamer1.jpg

Hamer Rally Team klaar voor Morocco Desert Challenge

In Agadir, in het zuiden van Marokko heeft het Apeldoornse Hamer Rally |team de keuringen doorstaan.…
Nieuws
22-04-2018
IMG-20180422-WA0003.jpg

Hamer Team met beide trucks aan de finish

Het Hamer Team uit Apeldoorn, dat met twee DAF's en astronaut Andre Kuipers in een Toyota de Morocco Desert Challenge…