Vier Volvo LNG trucks voor HST Groep

Nieuws
10-12-2020 | Door Iep van der Meer

De HST Groep uit Enschede heeft vier LNG-trucks in gebruik genomen. Het gaat om Volvo FH460 trekkers die worden ingezet voor nationaal- en internationaal transport. Het zijn de eerste LNG-trucks in het wagenpark van HST. De verlaging van de CO2-uitstoot op langere afstanden was voor HST een belangrijke reden om te investeren in LNG.

LNG staat voor 'Liquefied Natural Gas', oftewel vloeibaar aardgas. Dit is één van 's werelds snelst groeiende energiebronnen en de schoonste fossiele brandstof. LNG als vervanger van diesel in trucks heeft dan ook een enorm potentieel. Het is een duurzaam alternatief voor diesel, de CO2-uitstoot is aanzienlijk lager en het bevat meer energie in vergelijking met diesel.

Volvo FH met 460 pk
HST heeft gekozen voor de Volvo FH LNG-trucks met 460 pk. De trucks rijden en leveren dezelfde prestaties als een dieseltruck, maar dan zuiniger en stiller. Bovendien is Volvo’s LNG-oplossing bewezen effectief: onderzoek van TNO, een onafhankelijke onderzoeksorganisatie, wees uit dat een Volvo LNG-truck 20% tot 23% CO2-reductie oplevert.  

Duurzaamheid & innovatie

Duurzaamheid en innovatie staan hoog in het vaandel bij HST. Naast de toepassing van onder andere multimodaal transport en zonnepanelen op de gebouwen, heeft het Twentse familiebedrijf begin dit jaar ook geïnvesteerd in een automatisch bandenspanningssysteem op alle opleggers. Met de komst van vier LNG-trucks, heeft HST wederom een stap gezet in het verder verduurzamen van haar logistieke processen. In 2009 ontvingen ze hiervoor als één van de eerste bedrijven de Lean & Green Award.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
29-10-2020
volvo-fm-lng-vsdv-plus-supermarktLR.jpg

VSDV gaat winkelen met Volvo FM op LNG

Transportbedrijf VSDV (Van Straalen de Vries) uit Zwaagdijk heeft een order voor zes nieuwe Volvo FM LNG-trekkers…
Nieuws
13-06-2018
Volvo_FH_LNG_Jooren_Transport_LR.jpg

Eerste klanten voor LNG Volvo's

Volvo heeft de eerste LNG trucks geleverd aan klanten in ons land. Het gaat om Van Overveld, St. van den Brink, Jooren,…
Nieuws
01-02-2021
635_2021_W_Daemen_Maasbree_010-1024x682.jpg

Volvo LNG trekkers voor W. Daemen Maasbree

Internationaal transportbedrijf W. Daemen uit Maasbree heeft twee nieuwe Volvo FH 460 LNG 4x2-trekkers in gebruik…