Vijftig nieuwe Volvo’s voor AB Texel

Nieuws
18-03-2021 | Door Tim de Jong

AB Texel Group en Volvo Trucks Nederland hebben recent een overeenkomst getekend voor de levering van 50 Volvo’s. De trucks worden vooral in het specialistisch transport van onder andere aardappelen, veevoer en vloeibare zuivel ingezet.

AB Texel Group is in West-Europa een grote speler in het transport van aardappelen en andere agrarische producten. Daarnaast worden geconditioneerde foodproducten, veevoer, meel, zuivel en bouwmaterialen getransporteerd. De vloot bestaat uit 1500 trucks en 2500 trailers. Er zijn zo’n 2000 mensen werkzaam in de groep.  

De order omvat nieuwe Volvo's FH en FM, bedoeld voor zwaar transport, turnkey, haakarmen en veevoertrekkers met blowers. Op de foto zien we ook een FMX in Combex-kleuren. Veertien Volvo FH en FM-trekkers gaan rijden op LNG. Deze trucks worden ingezet bij AB Texel Zuivel Transport, AB Impens, AB Texel Deutschland en Combex Bouwlogistiek.

Bio-LNG

Om het transport te verduurzamen en de CO2-emissies terug te brengen, is AB Texel Group samen met Shell een onderzoek gestart naar de haalbaarheid van Bio-LNG. Doel is om organisch afval te vergisten en om te zetten naar een bio-brandstof waarop trucks kunnen rijden. “We willen samen met Shell bewerkstelligen dat wij aardappelen kunnen transporteren met trucks die rijden op een brandstof gewonnen uit aardappelschillen. Dan rijden we dus op onze eigen lading”, verklaart Dennis Wetenkamp.

Shell heeft een aandeel in de eerste Nederlandse Bio-LNG productielocatie waar organisch afval vergist wordt. De bouw van deze installatie is eind vorig jaar gestart in Amsterdam en de oplevering staat gepland voor de tweede helft van 2021.

“Momenteel bekijken wij ook andere trajecten op (Bio)-LNG. We verwachten onze LNG-vloot in 2021 verder uit te breiden. Dit is echter sterk afhankelijk van de groei van het aantal LNG-tanklocaties. Meer tanklocaties zorgt ervoor dat steeds meer van onze routes af te dekken zijn met deze schone brandstof. Veel van onze opdrachtgevers hebben net als wij het doel om de CO2-footprint te verlagen. LNG en vooral Bio-LNG zullen daarbij in Nederland een belangrijke rol gaan spelen. Daarnaast houden wij samen met Volvo de ontwikkelingen op het gebied van waterstof nauwlettend in de gaten”, besluit Dennis Wetenkamp.  

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-02-2023
Volvo LNG (5)

Nieuwe LNG versies van Volvo, nu tot 500 pk!

Volvo Trucks zet zwaar in op elektrische trucks, maar ook LNG wordt niet vergeten. Voor wie duurzaam wil rijden,…
Nieuws
29-10-2020
volvo-fm-lng-vsdv-plus-supermarktLR.jpg

VSDV gaat winkelen met Volvo FM op LNG

Transportbedrijf VSDV (Van Straalen de Vries) uit Zwaagdijk heeft een order voor zes nieuwe Volvo FM LNG-trekkers…
Nieuws
15-02-2022
Bio-LNG3_LR.jpg

Bij Shell kun je nu Bio-LNG tanken

Vanaf dinsdag 15 februari kunnen klanten Shell BioLNG tanken en daarmee is Shell naar eigen zeggen de eerste in Nederland…