Nieuws
11-05-2022 | Door Tim de Jong

Wie een mobiel apparaat gebruikt tijdens het rijden, riskeert sinds 9 mei zijn rijbewijs onmiddellijk kwijt te raken voor acht dagen. Het gaat om een nieuwe actie van het parket Oost-Vlaanderen in samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Dat meldt Transport in Nood. 

Momenteel is de Vlaamse Stichting Verkeerskunde een nieuwe grootschalige campagne gestart om bestuurders te overtuigen om in ‘automodus’ te gaan. Het parket Oost-Vlaanderen neemt ook deel aan deze actie die loopt tot 20 mei. Wie een mobiel apparaat gebruikt tijdens het rijden, zonder dat het in een daartoe bestemde houder bevestigd is, riskeert de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen.

Andere chauffeur

Transport in Nood heeft de afgelopen dagen van drie klanten gehoord dat dit daadwerkelijk gebeurt in België. In alle gevallen moest er een vervangende chauffeur geregeld worden om het transport voort te zetten. 

Normaal is de boete 174 euro voor het gebruikt van de telefoon tijdens het rijden, maar volgens de politie zal in deze gevallen een dagvaarding volgen. De chauffeur kan het rijbewijs na 8 dagen weer ophalen op het politiebureau.