Volledig elektrische DAF CF gepresenteerd

Nieuws
16-05-2018 | Door Iep van der Meer

DAF Trucks presenteerde vandaag een volledig elektrische CF trekker. De onthulling vond plaats bij VDL, en dat is niet vreemd want de elektrische truck werd in nauwe samenwerking met dit bedrijf ontwikkeld. Veel van de techniek aan boord komt dan ook uit de elektrische VDL Citea bus.

De truck wordt gewoon bij DAF op de lijn gebouwd waarna in Valkenswaard de hele aandrijflijn met de accupakketten worden ingebouwd. Daarbij wordt ook het dashboard vervangen door een modern digitaal exemplaar. Dat dashboard paneel kennen we overigens ook uit de VDL autobussen. 

De elektrische DAF trekker is een 18 tonner, en is daarmee geschikt voor de meeste opleggers. Je moet deze truck zien als een oplossing voor de laatste kilometers de stad in. Dus van de rand van de stad naar de supermarkt, en weer terug. De maximum snelheid is overigens wel gewoon 85 kilometer per uur, dus een stukje snelweg is geen enkel probleem. Heel ver kom je niet, want de actieradius is slechts 100 kilometer. Tussentijds opladen, bijvoorbeeld als je staat te lossen, kan in dertig minuten.

De elektromotor heeft een vermogen van 210 kW en het Lithium-Ion accupakket is goed voor 170 kWh. DAF Trucks gaat de elektrische CF verkopen via het eigen dealernetwerk in Europa. Dit jaar worden er nog tien exemplaren gebouwd die worden ingezet bij Nederlandse klanten. Wij hopen binnenkort onze eerste rij- ervaringen op te kunnen doen met deze uiterst duurzame DAF truck.

Meer op Transport&Milieu.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-07-2016
VDLElektrischetruck.JPG

Elektrische truck van VDL

VDL lijkt zich steeds meer te willen profileren als voertuigfabrikant. Na autobussen en mini's gaat het bedrijf nu ook elektrische…
Nieuws
11-07-2018
sticker-ikdochmei-th.jpg

Grootste duurzame parade ooit in Fryslân

Aanstaande zaterdag, 14 juli zal de grootste duurzame parade ooit worden georganiseerd met naar schatting rond…
Nieuws
07-01-2018
Elfwegentocht1.jpg

Duurzaam parade recordpoging in Friesland

op 14 juli van dit jaar wordt in Friesland de 'Elfwegentocht Parade' georganiseerd. Het is de bedoeling om daarbij…