Volvo FH 10x4 voor Kisjes Apeldoorn

Nieuws
15-12-2020 | Door Iep van der Meer

Kisjes Transport & Verhuur uit Apeldoorn heeft onlangs een Volvo FH 10x4 in gebruik genomen. De truck is voorzien van een 165 tonmeter kraan van Palfinger in combinatie met een flyjib en mechanische jib voor een totale lengte van 36,5 meter en een draagvermogen van 1600 kg.

De Volvo FH 10x4 wordt ingezet voor transport, hijs- en montagewerkzaamheden waarbij een speciaal voertuig met hydraulische laadkraan vereist is. Door de 165 tonmeter kraan van Palfinger in combinatie met een flyjib en mechanische jib heeft de kraan een totale lengte van 36,5 meter en een draagvermogen van 1600 kg. Hierdoor is het voertuig bijna altijd in staat zijn eigen lading te plaatsen en hoeft er op de locatie geen extra telescoopkraan aanwezig te zijn.

kruipversnellingen
De truck kan door Kisjes worden ingezet als trekker met dieplader, maar ook enkel als bakwagen. De lading kan in dat geval boven de schotel worden geplaatst. “Doordat de bakwagen korter is dan 10 meter kunnen wij ook Amsterdam in. Bovendien kunnen we door de I-Shift met kruipversnellingen op locaties waar het krap is, zoals in stadscentra of op bouwplaatsen toch vrij makkelijk langzaam manoeuvreren. Dit heeft veel voordeel en maakt de truck multifunctioneel inzetbaar”, verklaart Gerbrand Oterdoom, directeur van Kisjes Transport & Verhuur. 

Lading vervoeren én plaatsen
Het is de eerste Volvo-truck in het wagenpark van Kisjes. Het bedrijf is vooral te spreken over het maatwerk dat Volvo Trucks in combinatie met dealer Harbers Trucks en opbouwer HSE kon leveren. “Niet alleen door het specificeren van een chassis met de juiste lengte en een optimaal GVW is de truck multi-inzetbaar. Ook de optimale verhouding tussen hijscapaciteit van de kraan en de gewenste lengte heeft ertoe geleid dat de truck niet alleen lading kan vervoeren, maar die lading ook kan plaatsen. Hierdoor hoeft er negen van de tien keer geen extra kraan meer op locatie te staan. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten én in de CO2-uitstoot”, besluit Gerbrand Oterdoom.

Over Kisjes Transport & Verhuur
Familiebedrijf Kisjes werd in 1904 opgericht door Roelof Kisjes, zoon van een havenmeester en brugwachter. Hij ontdekte dat veel van de goederen die in de haven werden gelost, niet werden opgehaald en startte zijn eigen bedrijf. Om kosten te besparen, specialiseerde Kisjes zich in de loop der jaren tot een transportbedrijf dat naast het vervoer ook het laden, lossen en hijsen voor zijn rekening nam. Naast de meer standaard voertuigen biedt Kisjes nu ook voertuigen voor specialer transport aan. Deze voertuigen zijn veelal uitgerust met hydraulische laadkranen met uiteenlopende hijscapaciteit. Naast transportoplossingen beschikt Kisjes ook over opslagcontainers.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-02-2016
Rouwmaat1.jpg

Scania 8x4 voor Rouwmaat

Rouwmaat heeft een Scania R410 8x4 met een 65 T/m Palfinger autolaadkraan in gebruik genomen. De truck is verder voorzien van…
Nieuws
11-12-2020
Rademaker_Scania-1-pers-2020.jpg

Scania R500 10x4 met 165 T/m kraan voor Rademaker

Rademaker Transport uit Koudekerk aan den Rijn rijdt sinds kort met een zeer bijzondere Scania R500 10x4…
Nieuws
29-04-2021
Hulster_1-1400.jpg

Ginaf met 165 Tm kraan voor Hulster Vijfhuizen

Hulster Transport & Containerservice BV uit Vijfhuizen, onder de rook van Amsterdam, heeft een indrukwekkende…