Volvo FH 8x2 met 85 tonmeter kraan

Nieuws
24-05-2017 | Door Iep van der Meer

Beekman Transport uit Apeldoorn heeft een Volvo FH 8x2 Globetrotter-trekker met een 85 tonmeter autolaadkraan in gebruik genomen. Bijzonder aan de vierasser is de schotelhoogte van 1,23 m. 

De Volvo FH 8x2 van Beekman Transport is de eerste van dit type met een medium chassishoogte, zegt Volvo. Dit maakt een veelheid aan transporten mogelijk. “Volvo dealer Harbers heeft zich met Volvo hard gemaakt om deze versie af fabriek te kunnen leveren”, aldus directeur Alfred Beekman. “Ook wat betreft aslasten en draaicirkel is gezocht naar het optimum. De truck heeft een eigen gewicht van 27 ton, maar is met de stuurbare voor- en naloopas toch lekker wendbaar. Op advies van Harbers hebben we de truck laten uitrusten met Volvo Dymamic Steering waardoor het sturen makkelijker gaat.”

Breed inzetbaar

Door de lage schotel, gestuurde voorloop- en naloopas, Volvo Dynamic Steering, een technisch treingewicht van 70 ton en de door FBS Bedrijfswagenservice opgebouwde kraan, heeft Beekman met deze Volvo FH een breed inzetbaar voertuig. Dat was ook de bedoeling, vertelt Alfred Beekman: “In de tachtig jaar dat Beekman Transport bestaat, hebben we een groot klantenbestand opgebouwd voor wie we de totale logistiek verzorgen. Dat betekent, naast onze specialisatie in distributietransport en warehousing, ook uiteenlopend kraanwerk zoals industriële verhuizingen en het vervoeren en plaatsen van zware cilinders voor de zeevaart en offshore-sector.” 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-02-2022
Jovetra_Valkenburg_ZH-001.jpg

Twee Volvo’s FH met laadkraan voor Jongeneel

Jongeneel Transport heeft twee nieuwe Volvo’s FH 500 10x4 met autolaadkraan in gebruik genomen voor het transport…
Nieuws
28-01-2020
Volvo_FH_Unlimited_Edition_lLR.jpg

Volvo FH Unlimited: Alles erop en eraan

Volvo introduceert nu de Volvo FH Unlimited Edition: een speciale versie van de Volvo FH met focus op chauffeurscomfort…
Nieuws
06-05-2019
Volvo-XXL-cab-1.png

Volvo komt met XXL-versie van FH-cabine

Volvo Trucks komt met een langere 'supersize' versie van de FH-cabine, de XXL. Af fabriek is dat de cabine 25 cm…