Nieuws
18-09-2023 | Door Iep van der Meer

Dat Volvo werkt aan een nieuw front voor de FH is geen geheim meer, maar inmiddels hebben we de eerste foto's van het nieuws.

Alle truckmerken werken momenteel aan een nieuw, gestroomlijnd en veiliger front dat voldoet aan de nieuwste Europese richtlijn. DAF was de eerste, met een compleet nieuw cabine ontwerp waarin die regels zijn meegenomen. De andere merken zullen hun bestaande cabines aan moeten passen.

Met zo'n nieuw front mag de combinatie langer zijn, waardoor er een ruimere cabine mogelijk is. Renault Trucks is het tweede merk dat zo'n front levert op de T- Serie, maar dan alleen op de elektrische versie. Overigens is die Renault niet langer dan de standaard cabine. Volvo heeft echter de XXL cabine in het programma. Daarin heb je wel meer ruimte, maar met het oude front ben je met een 13.60 oplegger te lang. Het nieuwe, gestroomlijnde front moet daar verandering in brengen. 

De eerste testauto is nu betrapt op een ferry. Hoewel de cabine is afgedekt zien we duidelijk de grotere vooroverbouw. Verder zien we door het strakke zeil heen de contouren van het nieuwe front. Naar verwachting komt dit model volgend jaar op de markt. Meer info: www.iepieleaks.nl 

www.iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-09-2023
670_2023_VDT_Rijnsburg-010

Twee Volvo FH LZV trekkers voor VDT

Transportbedrijf VDT heeft twee Volvo FH 500 4x2 X-Low-trekkers gebruik genomen. Het bedrijf  zet de trucks met…
Nieuws
09-09-2023
Volvo treffen Balkbrug (20)

Volvo Oldtimer Weekend Balkbrug

Zaterdag 9 en zondag 10 september is het Volvo Oldtimer Weekend in Balkbrug. Hoewel de naam wat algemeen is gaat het uitsluitend…
Nieuws
09-02-2023
670_2023_VAN_LEEUWEN_ROTTERDAM-006

Volvo trucks voor Van Leeuwen Recycling

De van Leeuwen Recycling Groep in Rotterdam heeft een aantal nieuwe Volvo trucks in de vloot opgenomen. Het gaat…