Volvo FH voor Van den Berg Hoveniers

Nieuws
18-03-2024 | Door Iep van der Meer

Afgelopen vrijdag is de nieuwe Volvo FH 500 8x4 met Hyva haakarminstallatie en HMF 2243 opvouwkraan aan Van den Berg Hoveniers in Waarder afgeleverd. De Volvo is afgeleverd door Van Dijk Groep Woerden. 

De totale opbouw van de carrosserie is verzorgd door Van Houdenhoven Carrosserie en Hydrauliek in Driebruggen. Zij plaatsten de 26 tons Hyva haakarm en de HMF 2243 Z Kraan op het chassis. Daarnaast werden de opbergkisten, kettingbakken en spatbord stringen evenals de achterpartij door Van Houdenhoven gemonteerd. Aan de bijrijderskant is een extra treeplank gemaakt zodat er ook aan de bijrijderskant kan worden gekraand met de afstandsbediening.

De Volvo FH is voorzien van de D13-500 pk krachtbron met I-shift automaat. Het chassis is een 8x4 met gestuurde voor- en achteras. De FH cabine is uitgevoerd met plat dak. Aan de voorzijde voorzien in totaal 6 Ledson verstralers en op het dak is een dakrek met Nedking luchthoorns en een Classic look lichtbak met zwaailampen. Volvo Dealer Van Dijk Groep in Woerden zorgde voor de cabine opbouw en de aansluiting van de verlichting.

Bedrijfstuinen

Trotse chauffeur is Niels Broekhuizen. Hij is werkzaam bij Van den Berg Hoveniers in Waarder. Als chauffeur is hij verantwoordelijk voor de aan-en afvoer van tuinmaterialen en het vervoer van machines die het eigen bedrijf heeft. Hiervoor heeft hij de beschikking over meerdere containers en een aanhanger. Van den Berg Hoveniers heeft al een geruime tijd ervaring in het ontwerp, aanleg en onderhoud van particuliere-en bedrijfstuinen. Samen met zijn werkgever Lennard van den Berg werken ze met 9 man. 

De nieuwe Volvo FH vervangt de oude Volvo FH3 met 540 pk uit 2010. Van den Berg heeft deze Volvo in 2019 gebruikt gekocht en met het oog op de milieuzones vervangen door de nieuwe Volvo FH met Euro-6 krachtbron. Hiermee zijn zij en Niels klaar voor de toekomst.

Tekst en foto's: Niels van Duijvenboden

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-09-2023
670_2023_VDT_Rijnsburg-010

Twee Volvo FH LZV trekkers voor VDT

Transportbedrijf VDT heeft twee Volvo FH 500 4x2 X-Low-trekkers gebruik genomen. Het bedrijf  zet de trucks met…
Nieuws
09-09-2023
Volvo treffen Balkbrug (20)

Volvo Oldtimer Weekend Balkbrug

Zaterdag 9 en zondag 10 september is het Volvo Oldtimer Weekend in Balkbrug. Hoewel de naam wat algemeen is gaat het uitsluitend…
Nieuws
09-02-2023
670_2023_VAN_LEEUWEN_ROTTERDAM-006

Volvo trucks voor Van Leeuwen Recycling

De van Leeuwen Recycling Groep in Rotterdam heeft een aantal nieuwe Volvo trucks in de vloot opgenomen. Het gaat…