Nieuws
30-11-2023 | Door Maarten van der Westen

Onlangs leverde Volvo Group Truck Center Amsterdam een fraai Volvo FH16 8x4 zwaartransporttrekker aan Voorbij Funderingstechniek. Het is alweer de tweede Volvo van dit type voor het bedrijf.

Sinds 2000 rijdt Voorbij Funderingstechniek uitsluitend met Volvo. Vanwege goede ervaringen met de eerste FH16 werd besloten een tweede, soortgelijke zwaartransporttrekker aan te schaffen. De trekker is maatwerk: Voorbij heeft gekozen voor een kortere wielbasis van 3,70 meter. Hierdoor past de vierassige dieplader binnen de toegestane 27,5 meter. Bovendien komt de combinatie regelmatig op krappe bouwplaatsen, dus een kortere draaicirkel was ook welkom.

Krappe binnensteden

De Volvo FH16 8x4 wordt ingezet voor het transport van alle materialen benodigd voor funderingswerkzaamheden. Denk hierbij aan draglineschotten, giekstukken, ballast- en heiblokken. Voorbij Funderingstechniek uit Amsterdam is gespecialiseerd in funderingen voor infra, water-, utiliteits- en industriebouw.

“Volvo heeft een aantal functies die perfect zijn voor ons type transport, zoals I-Shift met kruipversnellingen. Dat is echt de perfecte versnellingsbak voor ons werk. Chauffeurs kunnen daarmee op zeer lage snelheid manoeuvreren zonder de koppeling te overbelasten. Ideaal, aangezien we ook regelmatig in krappe binnensteden komen en veelal op bouwterreinen rijden”, aldus planner Marc van Wees.

Omdat transport niet de core business is van Voorbij Funderingstechniek werkte men bij het samenstellen van de trekker nauw samen met Volvo Group Truck Center Amsterdam. Ook chauffeur Leon Potuijt had inspraak. Zo is de kastwand achter de cabine geheel op zijn wens gebouwd door Ematri uit Barneveld. Leon is er blij mee: “Ik ben enorm trots dat ik met zo’n mooie truck mijn werk mag uitvoeren.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
29-01-2019
zwager_1-1400.jpg

Stoere FH16 700 van Zwagerman

Wie denkt dat vijf assige zwaar transport trekkers iets van de laatste tijd is moet deze stoere Volvo eens bekijken. Deze…
Nieuws
30-09-2017
IEP_5365-1400.jpg

BIGtruck nummer 10 met Beelen!

BIGtruck nummer 10 is uit met onder andere een reportage met die hele dikke FH16 750 van Beelen. Verder de historie van…
Nieuws
10-01-2021
DSC02812-1-1400.jpg

De Volvo FH van Bram Schoones

De Volvo FH 540 met laag dak van Bram Schoones is een beauty om te zien. De 6x4 trekker is voorzien van een liftbare laatste…