Volvo FH500 8x4 bergingstruck voor Steenhoven

Nieuws
20-06-2019 | Door Iep van der Meer

Steenhoven Garage- en Takelbedrijven heeft een Volvo FH 500 8x4-bergingstruck in gebruik genomen. De truck wordt ingezet om in opdracht van Rijkswaterstaat trucks, bussen en touringcars te bergen.

Naast de berging van zware voertuigen wordt de truck ook ingezet voor de repatrieëring van in het buitenland gestrande voertuigen in opdracht van transportbedrijven en truckdealers. ,,Dat doen we in een straal van zo’n 500 kilometer rond Rotterdam, al komen we ook wel eens in Zuid-Frankrijk en Spanje. Indien gewenst, nemen we een vervangende truck mee zodat de chauffeur verder kan en halen we de defecte truck terug naar Nederland” aldus mede eigenaar Henk van Steenhoven.

Specifieke configuratie
In samenspraak met Henk van der Steenhoven heeft Volvo Group Truck Center de configuratie van de Volvo FH nauwkeurig afgestemd op de specialistische opbouw, die is verzorgd door De Groot Techniek. “Dankzij de twee 20-tons lieren en een arm die tot 4,5 meter uitschuifbaar is, kunnen we met deze truck alles boven de 3,5 ton bergen, van trucks tot bussen en touringcars.” Bij het bepalen van de configuratie was er speciale aandacht voor de remmen. Van der Steenhoven: “Volvo Engine Brake Plus en compact retarder zorgen voor extra remkracht, een belangrijke voorwaarde om gestrande voertuigen veilig te kunnen vervoeren. Er hangt wel een paar ton achter de truck en dan is het zaak om voldoende remkracht te hebben.”

Globetrotter-cabine
Om het bergingswerk veilig te kunnen doen, is de truck uitgerust met verstralers en zwaailampen. Het intelligente klimaatsysteem I-ParkCool draagt bij aan een aangenaam werk- en rijcomfort. Verder biedt het Driver-pakket de chauffeur luxe voorzieningen in zowel het interieur als het exterieur van de cabine. Het Rest & Relax-pakket, ingericht op twee personen, voorziet onder meer in extra opbergruimte, een standkachel en dimbare interieurverlichting. Ook aan veilige communicatie onderweg is gedacht met een mediapakket met spraakbesturing en bluetooth-aansluiting om handsfree te kunnen bellen. “De truck is, mede door de Globetrotter-cabine, echt een visitekaartje voor ons bedrijf”, zegt Van der Steenhoven.

Over Steenhoven
Steenhoven is naast het bergen van vrachtwagens en bussen ook gespecialiseerd in het bergen van personenauto’s. Het bedrijf bestaat sinds 1928 en heeft twee vestigingen, in Pernis en Heenvliet, en dertien medewerkers. Steenhoven beschikt over drie vrachtwagen- en vijf personenwagenbergingsvoertuigen. “We bergen en transporteren ongeveer 1500 trucks en bussen en zo’n 3000 personenwagens per jaar”, zegt Van der Steenhoven. “Wij staan 24/7 klaar voor onze opdrachtgevers. Verder hebben we drie telescoopkranen in de verhuur en hebben we bij beide vestigingen een universeel garagebedrijf voor onderhoud en reparatiewerkzaamheden aan personenwagens en lichte bedrijfswagens.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-08-2018
Hendriks_Lottum_1_pers_2018_LR.jpg

Scania S580 bakwagen in bergingswerk

Bergingsbedrijf Hendriks uit Lottum nam onlangs een Scania S580 4x2 bakwagen met aanhanger als autotransporter in…
Nieuws
10-06-2020
670_2020_BRL_Leiden_001.jpg

Volvo FM500 8x4 bergingstruck voor BRL Berging

BRL Berging heeft een bijzondere Volvo FM 500 8x4-bergingstruck in gebruik genomen. Het is de eerste truck…
Nieuws
07-03-2019
20190109-_BMS0937-1400.jpg

Stoere Volvo FH16 750 bergers voor Van Eijck Groep

De Van Eijck Groep zet drie nieuwe zware bergingstrucks op de weg die bij Van Amerongen en Van Eijck…