Volvo FM-jubileumtruck voor Hollander Barendrecht

Nieuws
14-05-2019 | Door Tim de Jong

Logistiek dienstverlener Hollander Barendrecht heeft onlangs een bijzondere Volvo FM-jubileumtruck in gebruik genomen. De truck is ter gelegenheid van het negentigjarig bestaan van Hollander Barendrecht gespoten in speciale kleurstelling en voorzien van een speciaal logo. De jubileumtruck is onderdeel van een serie van dertien Volvo FM 420 4x2-trekkers die stapsgewijs worden geleverd. De levering komt tot stand in samenwerking met Volvo Group Truck Center in Alblasserdam.

Hollander Barendrecht vervoert verse en gekoelde producten. In het distributiecentrum in Barendrecht worden dagelijks producten van verschillende leveranciers verwerkt, gecontroleerd en vervolgens gedistribueerd naar PLUS-supermarkten. “Wij bevoorraden alle PLUS-winkels in Nederland en daarbij is tijdnauwkeurig werken essentieel”, vertelt Stein van Est van Hollander Barendrecht. “Bij iedere PLUS-winkel komen we iedere dag op een vast tijdstip, en bij sommige locaties twee keer per dag. Dagelijks hebben wij ongeveer 340 leveringen aan PLUS-winkels. Daarnaast doen we transport voor derden en brengen we ook producten van leveranciers naar ons distributiecentrum in Barendrecht. Dit doen we met 38 Volvo trucks.”

Verrassing voor medewerkers

Voor het distributiewerk worden onder meer dertien nieuwe Volvo FM 420 4x2-trekkers met Globetrotter-cabine ingezet, deels uitbreiding en deels vervanging van de vloot. Eén daarvan is gespoten in speciale kleurstelling, in de traditionele kleuren van Hollander, en voorzien van een logo. “Dat was een verrassing voor alle collega’s omdat we dit jaar ons negentigjarig bestaan vieren”, zegt Van Est.

Veilig en zuinig rijden

Hollander Barendrecht heeft louter Volvo-trucks in het wagenpark. “Wij kiezen voor de Volvo FM omdat het een compacte truck is waar chauffeurs eenvoudig in- en uit kunnen stappen”, vertelt Van Est. “Bovendien heeft de chauffeur goed zicht naar voren en opzij en is deze truck qua pk’s sterk genoeg voor het werk dat wij er mee doen. Daarnaast zijn veilig en zuinig rijden voor ons erg belangrijk. Onze chauffeurs zitten dag en nacht op de weg en wij hebben de verantwoordelijkheid om hen zo veilig mogelijk de weg op te laten gaan. Met veiligheidsfuncties zoals Forward Collision Warning met noodremfunctie en Lane Keeping Support is dat bij Volvo Trucks in goede handen.”

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-06-2020
25-volvo-fm-voor-aldi.jpg

Aldi kiest deze keer voor Volvo

Voor de distributie naar haar winkels heeft Aldi onlangs 25 Volvo’s FM in gebruik genomen. Nog eens 18 nieuwe Volvo-trucks…
Nieuws
31-03-2021
615_2021_Rens_Transport_Sprundel_008.jpg

Glasbakken legen en transformatoren vervoeren

Rens Transport heeft een nieuwe Volvo FM 500 8x2 TAG-XL met open laadbak en autolaadkraan in gebruik genomen.…
Nieuws
12-03-2019
53913795_319147535406837_6219868490132619264_n.jpg

Wordt dit de nieuwe Volvo FM?

Volvo werkt aan een opvolger voor de huidige FM serie. De eerste foto's laten zien dat het een te heet gewassen FH wordt,…