Nieuws
04-11-2015 | Door Tim de Jong

Brouwer Zwaar & Speciaal Transport, gevestigd in Nieuwegein, heeft onlangs een Volvo FM 10x4 zwaar transport trekker in gebruik genomen. De truck zal vooral worden ingezet voor het transport van funderingsmachines en ander bouwmaterieel. De Volvo FM werd geleverd door Volvo Trucks dealer Van Dijk Utrecht.

Brouwer Zwaar & Speciaal Transport is een zeer bekende naam in de wereld van zwaar transport. Het familiebedrijf heeft een permanente vergunning voor 100 ton, 3,50 meter breed, 4,15 meter hoog en 27 meter lang. De onlangs in gebruik genomen Volvo FM 540 10x4 trekker zal voornamelijk worden ingezet voor het transport van funderingsmachines en is daarvoor op maat gemaakt. Klaas Brouwer: “De Volvo FM is het meest geschikt voor dit type werk. Van belang is de dakhoogte van de cabine omdat de makelaar, zo heet het gedeelte waar de hamer of de boor in is gemonteerd, bij het transport over de cabine ligt. Daarnaast is de asconfiguratie van belang. De truck heeft een aangedreven tandemstel gecombineerd met een voor- en een naloopas. De voorloopas is door Terberg Techniek geplaatst en stuur- en hefbaar. Van Dijk heeft enorm geholpen bij de totstandkoming van deze configuratie. Het is gewoon een goede dealer: goed advies en uitstekende service.” Van Winkoop Ermelo verzorgde het spuitwerk.

Bijzonder is dat de Volvo FM is uitgerust met Volvo Dynamic Steering, wat het rijcomfort volgens Volvo enorm verbetert. Hierbij speelt de combinatie met Volvo I-Shift ook een rol. Het speciale schakelprogramma van de transmissie is speciaal bedoeld voor zwaar transport.

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
29-09-2016
670_2016_Verschoor_Sassenheim_009.jpg

Heavy Duty Volvo's voor Verschoor

Kraanverhuur- en transportbedrijf M. Verschoor B.V. uit Sassenheim nam onlangs drie nieuwe trucks in ontvangst bij de…
Nieuws
15-03-2016
Crawl3.jpg

I-Shift met crawler goed voor 325 ton!

Volvo komt met een nieuwe I-Shift voor zwaartransport doeleinden. De nieuwe I-Shift met crawler is goed voor het…
Nieuws
17-11-2016
mammoet-koskullskulle-2.png

Mammoet verhuist Zweeds dorp

Mammoet is in het noorden van Zweden, binnen de poolcirkel, betrokken bij een megagroot verhuisproject. Dertig huizen moeten…