Volvo FM540 10x4 voor Altenburg Funderingstechniek

Nieuws
28-02-2019 | Door Iep van der Meer

Altenburg Funderingstechniek, onderdeel van de IJB Groep, heeft een nieuwe Volvo FM540 10x4 zwaar transport trekker in bedrijf genomen. Chauffeur Sjirk Tiemersma kreeg niet alleen de nieuwe Volvo trekker maar ook een compleet nieuwe Nooteboom dieplader.

De Volvo FM is speciaal voor Altenburg aangepast. Zo is de cabine met bijna 20 centimeter verlaagd. Dit was nodig omdat de giek van de boorstellingen over het dak wordt vervoerd. Door het cabinedak te verlagen kan de beladen combinatie gewoon onder viaducten door. Ook is de truck voorzien van een vijfde as, waar deze af fabriek met vier assen werd geleverd. In totaal beschikt de combinatie over negen assen. Daarmee mag de belading maximaal 100 ton zwaar zijn. 

De nieuwe Volvo-truck wordt aangedreven door een 540 PK sterke Euro 6-motor in combinatie met de I-Shift Crawler versnellingsbak en Volvo Dynamic Steering. Op de foto zie je hoe chauffeur Sjirk Tiemersma de sleutels overhandigd krijgt van Chris de Vries van Volvo dealer M.S. de Vries. Klaas Nauta, de technische man van Altenburg staat er bij en kijkt er naar. Foto's: Lemster Nijs.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
27-08-2018
Beelen_17-1400.jpg

De Volvo van Beelen

Al bijna weer een jaar geleden maakten we een reportage met die fraaie Volvo FH16 750 van Beelen. Onlangs kwam ik hem weer tegen en…
Nieuws
28-07-2017
leenaerts1.jpg

Nooteboom Manoovr voor Leenaerts Born

Leenaerts in het Limburgse Born heeft een vier- assige Nooteboom Manoovr semi-dieplader in gebruik genomen. De oplegger…
Nieuws
28-11-2017
Nooteboom_Goud_transport_PWI3687-1400.jpg

Whitcomb loc op transport met Goud Transport

Goud Transport had de eer om een hele bijzondere locomotief naar het SGB museum te vervoeren. Het ging om…