Volvo komt met langere Aero cabine in 2024

Nieuws
05-06-2023 | Door Iep van der Meer

Na de introductie van de nieuwe DAF XG en XG+ was het wachten op een antwoord van de andere merken. Die kunnen niet achter blijven nu DAF zo'n gestroomlijnde, extra grote cabine levert. Dat de andere merken daar ook mee komen is een feit, de vraag is echter wanneer. Volvo lijkt de eerste te zijn met een antwoord, want volgend jaar al zal de verkoop van de Aero serie van start gaan volgens de Poolse Managing Director Malgorzata Kulis. 

De Poolse Volvo Trucks bazin sprak tijdens de tentoonstelling 4Poland waar hij aankondigde dat de 'Aero-serie' volgend jaar al in de verkoop komt. Met de aanpassingen die Volvo doet aan het front van de cabine zou deze voldoen aan de nieuwe, Europese richtlijn waar de DAF ook aan voldoet. Dat maakt het mogelijk om een langere cabine te bouwen die meer ruimte biedt aan de chauffeur.

Prototype uit 2021

Volvo toonde al in 2021 een prototype, wat je hier op de foto ziet. Aannemelijk is dat het rondere front wat die truck heeft model staat voor hoe de nieuwe Aero serie er volgend jaar uit gaat zien. Aan de achterzijde wordt de cabine voorzien van een verlenging, zoals de XXL cabine die ook heeft. Daardoor ontstaat er meer interieur ruimte, waardoor bijvoorbeeld een breder bed mogelijk wordt. De verlenging van de cabine wordt aan de buitenkant afgedekt door ze zijfenders. Net zoals Scania dat doet dus met de XL cabine. Naar verwachting zal ook Scania binnen afzienbare tijd met zo'n nieuw, gestroomlijnd front komen om te voldoen aan nieuwe Europese eisen voor stroomlijn en meer veiligheid. (Bron: 40ton.net)

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-09-2023
670_2023_VDT_Rijnsburg-010

Twee Volvo FH LZV trekkers voor VDT

Transportbedrijf VDT heeft twee Volvo FH 500 4x2 X-Low-trekkers gebruik genomen. Het bedrijf  zet de trucks met…
Nieuws
09-09-2023
Volvo treffen Balkbrug (20)

Volvo Oldtimer Weekend Balkbrug

Zaterdag 9 en zondag 10 september is het Volvo Oldtimer Weekend in Balkbrug. Hoewel de naam wat algemeen is gaat het uitsluitend…
Nieuws
09-02-2023
670_2023_VAN_LEEUWEN_ROTTERDAM-006

Volvo trucks voor Van Leeuwen Recycling

De van Leeuwen Recycling Groep in Rotterdam heeft een aantal nieuwe Volvo trucks in de vloot opgenomen. Het gaat…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.