Volvo komt volgend jaar met elektrische trucks

Nieuws
23-01-2018 | Door Tim de Jong

Volvo Trucks zegt volgend jaar elektrische trucks te willen gaan verkopen in Europa. De eerste trucks van dit type worden dit jaar al in gebruik genomen door geselecteerde referentieklanten. Het is duidelijk dat Volvo in hetzelfde jaar waarin Tesla de markt op wil komen alsmede Nikola, een antwoord klaar wil hebben. Ook Daimler en MAN verwachten over een jaar concreter te worden met hun projecten.

Elektrische trucks bieden volgens Volvo nieuwe logistieke mogelijkheden. Er kunnen meer transporten 's nachts worden uitgevoerd zodat minder trucks ruimte op de weg innemen in de spits.

“Elektromobiliteit is geheel in lijn met de zienswijze van Volvo Trucks voor duurzame stedelijke ontwikkelingen met nul uitstoot op de lange termijn”, zegt Claes Nilsson, President Volvo Trucks.

“Als elektrisch aangedreven en stille trucks worden gebruikt voor goederentransporten in stedelijke gebieden, kunnen we verschillende uitdagingen tegelijkertijd aan. Zonder storende geluiden en uitlaatgassen is het mogelijk om ook in de meer gevoelige stadskernen te leveren. Transport kan zo ook plaatsvinden in de minder drukke perioden, zoals 's avonds laat of 's nachts. Zo worden de wegen overdag tijdens de spits minder belast en is de inzet van het wegennetwerk en de voertuigen veel efficiënter dan nu”, aldus Claes Nilsson.

Nachtwerk

In het onlangs uitgevoerde project Off Peak City Distribution van de stad Stockholm en het KTH Royal Institute of Technology zijn de effecten bestudeerd van nachtelijke goederentransporten in het centrum van Stockholm.

 

Klik ">hier voor het volledige verhaal.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-04-2018
FL_CALMHOUR_FINALV_01-1400.jpg

Elektrische Volvo FL onthuld

Volvo komt met een elektrische versie van de FL. De volledig elektrische truck is geschikt voor distributie, maar bijvoorbeeld…
Nieuws
17-05-2017
Simon-Loos_rijdt_eerste_e-trucks_voor_Albert-Heijn_02.jpg

Simon Loos: Supermarkt bevoorraden met e-trucks

Simon Loos, een van de vaste vervoerders van Albert Heijn, heeft een tweetal elektrische trucks in gebruik…
Nieuws
11-12-2019
1860x1050_electric-concept-trucks_image-1.jpg

Volvo toont nieuwe FM maar dan elektrisch!

Volvo presenteerde deze week nieuwe zware elektrische trucks voor zware distributie en bouwtransport. Dat is…