Nieuws
17-01-2024 | Door Iep van der Meer

Volvo Trucks heeft een teaser campagne gestart waarin groot nieuws wordt aangekondigd. Uit de gestyleerde beelden maken we op dat het gaat om een nieuw, gestroomlijnd front voor de FH serie, waarmee de cabine voldoet aan de nieuwe Europese richtlijn waardoor de XXL versie van de Globetrotter cabine voortaan met een 13,60 meter lange trailer de weg op mag.

Vorig jaar lieten we op www.iepieleaks.nl al foto's zien van een Volvo FH cabine onder een dekzeil, waarbij de contouren duidelijk zichtbaar zijn. Aan de teaser beelden is te zien dat er geen compleet nieuwe cabine gelanceerd wordt, maar een facelift van de huidige FH serie. Door het front boller te maken wordt het gestroomlijnder. Verder wordt in de nieuwe EU regeling de veiligheid verbeterd, dus achter dat bolle front zullen ook aanpassingen te vinden zijn.

Zoals we kunnen zien in de teaser is het front helemaal nieuw, met een nieuwe grille met veel chrome en nieuwe koplampen. Of dat chroom voor alle versies standaard wordt is niet bekend, waarschijnlijk zal de FH16 het meest glimmen. 

Met de nieuwe 'neus' mag de Globetrotter XXL voortaan voor iedere trailer, waarbij de lengte er niet meer toe doet als je de verplichte draaicirkel maar haalt. Dat betekent 25 centimeter meer ruimte voor de chauffeur en een breder bed. Overigens maakt die extra lengte bij Volvo tot nu toe geen integraal deel uit van de cabine. Achter de standaard cabine is een uitbouw gemonteerd die achter de zijfenders is weggewerkt. 

Filmploeg maakte al een filmpje van de veranderingen aan het front, terwijl het Poolse 40ton.net afbeeldingen laat zien waarbij de oude- en de nieuwe cabine vergeleken worden. Volvo brengt het nieuws op 29 januari officieel naar buiten. BIGtruck is er natuurlijk bij om je als eerste het nieuws uit Gotheborg te laten zien op onze socials.

pl

Volvo FH Streamline filmpje

volvo FH Streamline

Volvo official teaser FH Streamline

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-09-2023
670_2023_VDT_Rijnsburg-010

Twee Volvo FH LZV trekkers voor VDT

Transportbedrijf VDT heeft twee Volvo FH 500 4x2 X-Low-trekkers gebruik genomen. Het bedrijf  zet de trucks met…
Nieuws
09-09-2023
Volvo treffen Balkbrug (20)

Volvo Oldtimer Weekend Balkbrug

Zaterdag 9 en zondag 10 september is het Volvo Oldtimer Weekend in Balkbrug. Hoewel de naam wat algemeen is gaat het uitsluitend…
Nieuws
09-02-2023
670_2023_VAN_LEEUWEN_ROTTERDAM-006

Volvo trucks voor Van Leeuwen Recycling

De van Leeuwen Recycling Groep in Rotterdam heeft een aantal nieuwe Volvo trucks in de vloot opgenomen. Het gaat…