Volvo LNG trucks voor Peter Appel

Nieuws
31-07-2018 | Door Iep van der Meer

Peter Appel Transport in Middenmeer heeft onlangs de eerste Volvo FH LNG-truck van een serie van zes in ontvangst genomen. Peter Appel Transport koos voor zes Volvo FH LNG 4x2-trekkers met 420 pk-motorvermogen. Peter Appel Transport is specialist in netwerktransport en contractdistributie door heel Nederland. Vanuit 40 standplaatsen verspreid over het land verzorgt het transportbedrijf duurzaam, efficiënt en veilig transport van levensmiddelen en non-food producten. Opdrachtgevers zijn voornamelijk retailers, producenten en foodservice bedrijven. 

De nieuwe Volvo LNG-trekkers worden vanuit de vestiging van Peter Appel Transport in Geldermalsen ingezet voor transport van en naar distributiecentra van AH. “Wij kijken voortdurend naar de toekomst”, zegt wagenparkbeheerder Marcel Pater over de stap naar LNG. “We volgen technische ontwikkelingen nauwlettend en zijn niet bang om hiermee te experimenteren in samenwerking met fabrikanten en opdrachtgevers. We zijn met z’n allen op ontdekkingsreis om te kijken wat een mogelijk alternatief voor diesel is. Voor langere afstanden is dat nu LNG. We zijn in gesprek over de levering van nog eens 20 LNG-trekkers in 2019.”

I-Shift-versnellingsbak

De trucks zijn uitgerust met een brandstoftank van 205 kg LNG voor een actieradius tot 1.000 km en I-Shift-versnellingsbak. Dat vindt Pater een grote vooruitgang. Peter Appel Transport heeft namelijk enige ervaring met LNG-transport. “LNG 1.0 was handgeschakeld, eigenlijk een stap terug in de tijd. Dat zorgde voor weerstand onder chauffeurs. Volvo I-Shift verbetert het rijcomfort voor chauffeurs aanzienlijk. Ze zijn immers al druk genoeg met de weg en medeweggebruikers.”

Zwaar regionaal en internationaal transport

Volvo Trucks introduceerde de nieuwe Volvo FH LNG en Volvo FM LNG eind vorig jaar. De trucks zijn beschikbaar met 420 of 460 pk voor zwaar regionaal en internationaal transport. In plaats van een ottomotor met bougie ontsteking, de gangbare oplossing voor voertuigen op gas, worden de Volvo FH LNG en Volvo FM LNG aangedreven door motoren die gebruikmaken van het dieselprincipe. Ook dat vindt Pater een grote vooruitgang, aangezien bougies kwetsbare onderdelen zijn. Een vervoerder die voor Volvo-LNG kiest, hoeft niets in te leveren op rijeigenschappen, brandstofverbruik of betrouwbaarheid. De 420 pk-motor van Volvo op LNG levert een maximaal koppel van 2.100 Nm; de 460 pk-uitvoering produceert 2.300 Nm. Het brandstofverbruik is gelijk aan dat van de dieselmotoren van Volvo Trucks maar ligt 15 tot 25% lager dan bij conventionele ottomotoren op gas.

 

Peter Appel Transport heeft ruim 1.200 medewerkers. Het wagenpark bestaat uit circa 600 trucks, waarvan 45 Volvo-trekkers. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-03-2019
Peter_Appel_Transport_web_047.jpg

Peter Appel neemt transport Kuehne Nagel over

Peter Appel Transport neemt meer dan honderd medewerkers over van Kuehne+Nagel. Deze medewerkers komen samen…
Nieuws
28-01-2019
Appel4.jpg

Peter Appel onderhandelt met K+N over overname transport

Peter Appel Transport uit het Noordhollandse Middenmeer is in onderhandeling met de directie van…
Nieuws
20-06-2016
GVT1.jpg

Veertig Volvo's FL voor de rode Versteijnen

Gebr. Versteijnen Transport & Logistics heeft maar liefst veertig nieuwe Volvo FL bakwagens aangeschaft.
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.