Nieuws
03-09-2019 | Door Tim de Jong

Volvo Trucks levert vanaf nu 10-tons luchtgeveerde voorassen op de Volvo FMX, FM, FH en FH16. Hierdoor kan een nog lagere chassishoogte met een hoog draagvermogen worden gerealiseerd. Een groot voordeel voor bijvoorbeeld bakwagens en trekkers met een zware autolaadkraan.

Een mooi voorbeeld van deze toepassing is te zien tijdens Transport Compleet in Gorinchem van dinsdag 3 tot en met donderdag 5 september a.s.

“Deze Volvo FH 500 8x2 tridem met drie gestuurde assen en voorzien van Volvo Dynamic Steering is lekker wendbaar en door toepassing van de nieuwe luchtgeveerde 10-tons vooras toch erg laag”, vertelt Jan Schouten, productmanager bij Volvo.

De laadvloerhoogte bedraagt slechts 108cm en het netto laadvermogen is bijna 13.500kg. De truck is in samenwerking met een leverancier voorzien van een autolaadkraan met steunpoot aan de voorzijde en een vlakke laadbak volgens het Frame Works concept. Dit concept zorgt voor een opbouwtijd van minder dan vier weken, aldus Volvo.

De nieuwe 10-tons voorassen zijn luchtgeveerd en als enkele en dubbele vooras leverbaar voor 2 tot en met 5-assige versies. Daarnaast beschikken alle chassis met een 10-tons luchtgeveerde vooras standaard over Volvo Dynamic Steering. Dit maakt manoeuvreren zelfs bij de zwaarste belasting eenvoudig, aldus Volvo.

Nog lagere chassishoogte

Het belangrijkste voordeel is dat de zwaardere autolaadkranen met een nog lagere chassishoogte gerealiseerd kunnen worden. “Wederom een perfect voorbeeld van de uitgebreide mogelijkheden die Volvo biedt. We kunnen nu eigenlijk voor iedere toepassing de juiste oplossing leveren”, zegt Jan Schouten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
29-09-2021
IEP_5046-1400_1.jpg

Transport Compleet Gorinchem van start

In de Evenementenhal in Gorinchem is gisteren Transport Compleet 2021 van start gegaan. Na ruim anderhalf jaar is…
Nieuws
26-11-2020
Herpertz1LR.jpg

Volvo bergingstrucks met 10 tons vooras af fabriek

Herpertz Kraanverhuur, Transport & Berging uit Nederweert heeft twee Volvo FH-bergingstrucks opgenomen…
Nieuws
03-09-2019
Iveco_niet_in_Gorinchem1.jpg

Iveco: Eigen event, dus niet in Gorinchem

Het najaar van 2019 staat in het teken van de Iveco S-Way Ride & Drive dagen die Iveco zelf organiseert.…