Nieuws
26-06-2023 | Door Iep van der Meer

Melis Logistics heeft een Volvo VT5 laten bouwen door Vlastuin Truckopbouw. De stoere Volvo torpedo is rijkelijk voorzien van fraaie accessoires en slimme details.

Zo is de ruimte onder de cabine, die ontstond door de cabine naar achteren te plaatsen, benut met extra opbergruimte. Naast de neus zijn ook de zijfenders, met daarin de opstaptredes door Vlastuin Truckopbouw ontworpen. Het spuitwerk werd uitgevoerd door Truckherstel Duiven, waarna de reclame werd aangebracht door Verbeek Reclame. 

Volvo bouwt voor Europa al jaren geen torpedo trucks meer, net als Scania overigens. Vlastuin Truckopbouw zorgt er met eigen ontwerpen voor dat liefhebbers toch nog steeds zo'n stoere neus kunnen rijden met de nieuwste Euro-6 techniek. Je moet alleen de ruimte hebben voor zo'n neus, maar met bijvoorbeeld een kipper of een korte tankoplegger is het goed mogelijk binnen de wettelijk toegestane lengtes.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-06-2023
volvo_prototyp_kabiny_2021

Volvo komt met langere Aero cabine in 2024

Na de introductie van de nieuwe DAF XG en XG+ was het wachten op een antwoord van de andere merken. Die kunnen…
Nieuws
27-06-2023
HCT met Volvo FH Electric (1)

Elektrische 74 tons Super Eco Combi

Volvo Trucks is in Göteborg, Zweden, gestart met het testen van een elektrische truck voor hogere gewichten, in samenwerking…
Nieuws
17-07-2023
Van der Linden Groep_Volvo FM_Electric_Chauffeur Kees van Kuijk

Elektrische FM én FH diesel voor Van der Linden Groep

Onlangs heeft BAS Truck Center twee nieuwe Volvo Trucks afgeleverd aan Van der Linden Groep, namelijk:…