Volvo trekkers voor high tech televisie trailers

Nieuws
07-01-2020 | Door Iep van der Meer

NEP The Netherlands (NEP) heeft twee Volvo FH 460 4x2-trekkers aan haar wagenpark toegevoegd. De trucks worden ingezet voor het transport van apparatuur voor televisieregistraties. De trucks werden geleverd door Volvo Group Truck Center in Almere. Onderaan dit verhaal een link naar een restauratieproject van een oudere reportagewagen van NEP.

NEP staat voor North East Pennsylvania. Dit is een servicebedrijf in de wereld van televisieproducties. “Wij verzorgen onder meer televisieregistraties van verschillende studioprogramma’s en evenementen”, vertelt Willem Jan Boelhouwer van NEP. “Dan kun je denken aan de TV opnamen van de Champions League en Europa League-wedstrijden van Ajax en PSV, de marathon van Amsterdam en Lowlands.”

NEP zet de twee Volvo FH 460 4x2-trekkers in om de benodigde materialen en apparatuur voor de registratie van evenementen op de plaats van bestemming te krijgen. “We hebben onder meer twee trailers in onze vloot en daarvoor hadden we trekkers nodig”, vertelt Boelhouwer. “Eén trailer doet dienst als regiewagen: een oplegger vol hightech apparatuur om uitzendingen op locatie mogelijk te maken. Met een andere trailer vervoeren we materiaal, zoals camera’s en lenzen.”

I-Shift Dual Clutch

Aan de keus voor Volvo-trucks ging een uitgebreide oriëntatie vooraf, vertelt Boelhouwer. “Uiteindelijk viel de keus op Volvo vanwege de techniek, de uitgebreide veiligheidsopties en het servicenetwerk. Deze trucks hebben allebei een I-Shift Dual Clutch-versnellingsbak. De apparatuur in de trailers vertegenwoordigt een grote waarde en daarvan wil je dat die veilig en netjes over de weg wordt vervoerd. Verder heeft Volvo een uitgebreid pakket veiligheidsaccessoires. Deze trucks hebben onder meer Lane Keeping Assist, Forward Collision Warning en een dodehoekcamera.”

Volvo Action Service

Andere reden om voor Volvo Trucks te kiezen is het uitgebreide netwerk van servicepunten verspreid over Europa. Boelhouwer: “We komen met deze trucks ook veel in het buitenland. Wij kunnen het ons niet veroorloven om ergens te laat te komen dus als er wat is moeten we direct geholpen worden. Om die reden zijn de trucks ook voorzien van Volvo Action Service waarmee we in het geval van een calamiteit onderweg met één druk op de knop hulp kunnen inschakelen.”

Rijcomfort

Het zijn de eerste Volvo-trucks voor NEP in Nederland. “We rijden er nu een paar maanden mee en de chauffeurs zijn er zeer enthousiast over”, vertelt Boelhouwer. “Zij geven aan dat de trucks soepel en prettig rijden.” 

BIGtruck maakte vorig jaar een reportage over een gerestaureerde Mercedes LP 2223 uit 1969 reportagewagen van NEP. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor dat verhaal!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-02-2022
11-IMG_0313.jpg

Volvo: I-Torque en andere verbeteringen

Volvo kondigt een reeks verbeteringen aan die vooral de aandrijflijn betreffen. Meest opvallend is het gebruik…
Nieuws
06-04-2016
T2016_0108.jpg

Volvo bereidt stunt voor met mega roadtrain

Volvo Trucks weet weer op originele wijze de aandacht te vestigen op de nieuwe I-Shift transmissie met kruipversnellingen.…
Nieuws
13-01-2020
Volvo_FH_4x2_I-Save_voor_Action.jpg

46 Volvo FH I-Save trekkers voor Action

Het snel groeiende Action heeft een order getekend voor maar liefst 46 Volvo FH trekkers. Het gaat om 4x2 trekkers…