Nieuws
14-05-2022 | Door Iep van der Meer

Vlastuin Truckopbouw bestaat 20 jaar en dat was een mooie gelegenheid om groot nieuws te presenteren. Na het ombouwen van 42 Scania's door Vlastuin, werd het tijd om ook een Volvo FH onder handen te nemen. Het resultaat is de Volvo VT5, een indrukwekkende nieuwe torpedo!

Net als bij de Scania's is de basis een trekker met een extra lange wielbasis. Vlastuin Truckopbouw verplaatst vervolgens de cabine naar achteren, om er daarna een zelf ontworpen neus voor te plaatsen. Daarbij wordt de onderpartij van de truck ongemoeid gelaten. De complete voorbumper, ondergrille en zelfs de opstappen bleven ongewijzigd. Dat is belangrijk, want daardoor verandert er technisch eigenlijk niks aan de truck. Met die formule bouwde Vlastuin al 42 Scania's van het laatste type om. Deze eerste Volvo is voor een Schotse klant en we horen dat de volgende twee exemplaren van klanten uit andere landen al in bestelling staan. Ook uit Nederland is er serieuze belangstelling, vertrouwt Vlastuin ons toe. 

In het diepste geheim

De vormgeving van de Volvo neus loopt mooi mee in de belijning van de cabine en het geheel is erg geslaagd als je het ons vraagt. Natuurlijk gaat het proces wel wat verder dan alleen het verplaatsen van de cabine en daar een neus voor plakken. Zo moest de aansluiting van de cabine naar de motorkap compleet nieuw ontworpen worden, net als de onderkant van de deuren en de vlakken daar achter. Vlastuin koos ervoor om daar extra opbergruimte in aan te brengen. Ruimte zat onder de cabine tenslotte! Ook helemaal volgens eigen ontwerp zijn de zijskirts. Die zien er bijzonder stoer uit zo. Ook de rest van het chassis is keurig afgewerkt, met een dikke achterbumper en een fraaie, nieuwe cabine achterwand met twee staande uitlaten. Vlastuin legt ons uit dat men er in Renswoude in het diepste geheim een jaar aan gewerkt heeft. Alles bij elkaar ziet het er ontzettend stoer uit, deze nieuwe Europese, gestroomlijnde torpedotruck.