Vos en Rotra gaan voor gas

Nieuws
29-09-2015 | Door Iep van der Meer

Opvallend is deze week dat twee vooraanstaande vervoerders achter elkaar voor gas als brandstof kiezen. Niet zomaar gas, maar de ijskoude vloeibare vorm er van, namelijk LNG. Dat heeft als voordeel dat je veel meer energie in een tank kwijt kan waardoor de actieradius groter wordt. Vos wil met de low-deck Iveco LNG trucks dan ook internationaal gaan rijden. Rotra koos voor Scania LNG trucks.

Met die twee merken, Iveco en Scania is de koek ook op trouwens. Andere merken werken nog aan de Euro-6 uitvoeringen van gastrucks of zien er geen heil in. Opvallend is dat zowel Scania als Iveco ook samen optrekken in het niet toepassen van EGR bij de Euro-6 dieselmotoren.

Beide transportbedrijven geven aan dat ze bij voorkeur thuis tanken bij het eigen tankstation. Dat van Vos in Oss was er al. Rotra werkt aan een LNG tankstation bij de nieuwe containerterminal in Doesburg.

LNG als brandstof verbrand schoner dan diesel. Zo is er vrijwel geen fijnstof en een bijzonder lage CO2 uitstoot. Ook is een gasmotor altijd stiller dan een diesel. Meer informatie vind je op onze speciale website voor duurzaam wegvervoer, ">Transport&Mlieu.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-10-2015
Wezenbergpers1.jpg

Al 100 Scania's op gas voor AH

Met de aflevering van vier nieuwe Scania trekkers op LNG aan Wezenberg Transport rijden er inmiddels al honderd gastrucks…