Vos Transport test Iveco S-Way op HVO 100

Nieuws
07-12-2021 | Door Tim de Jong

De Vos Transport Groep uit Deventer heeft voor het eerst Iveco’s gekocht. Het gaat om twee S-Way modellen die zijn uitgerust met een dieselmotor. Zoals bekend verkoopt Iveco dit model ook met een LNG-aandrijflijn. Maar Vos wil uitvinden hoe de trucks presteren wanneer ze op een synthetische brandstof rijden.

Binnenkort krijgt Vos de eerste liters HVO geleverd. Met deze brandstof zouden trucks schoner zijn en vrijwel geen CO2 meer uitstoten. Wat HVO doet voor het brandstofverbruik en het onderhoud zal moeten blijken. De Iveco-diesels zijn SCR-only, er is dus geen sprake van een EGR-systeem.

Iveco Driver Academy

De nieuwe Iveco’s zijn uitgerust met de nieuwste connectiviteitstechniek van Iveco. Daarmee staat Vos in nauw contact met de fleetspecialisten van Iveco. Wanneer de Iveco’s een maand bij Vos gereden hebben, gaan de betreffende chauffeurs op cursus bij Iveco. Dit programma sluit volgens Vos Transport goed aan op het eigen opleidingsprogramma dat het heeft voor nieuwe chauffeurs. Het bedrijf zegt erop toe te zien, dat chauffeurs waar mogelijk met hun favoriete truckmerk de weg op gaan. Bij Vos rijden nu vooral voertuigen van DAF, Scania en Mercedes-Benz.

HVO 100

Wanneer de test met HVO 100 brengt wat men verwacht, wil Vos de brandstof met name gaan gebruiken voor trucks die onderweg zijn naar Scandinavië.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-06-2020
Afbeelding_persbericht_Nouwens_Transport1_1.jpeg

Iveco S-way voor Nouwens Transport Breda

Nouwens Transport groeit verder door de uitbreiding van de vloot met twee stuks Iveco S-WAY trekkers. De eerste…
Nieuws
23-01-2023
Remie Transport (3)

Twee Iveco S-Way trekkers voor Remie Transport

Remie Transport heeft twee nieuwe Iveco S-Way trekkers in gebruik genomen. De ADR gekeurde trekkers zijn…
Nieuws
09-03-2023
Sveistrup Iveco (6)

Iveco S-Way Nordic Style

Het Deense Sveistrup Transport & Spedition heeft een opvallende Iveco S-Way op de weg gezet. De drie- assige 570 pk sterke…