VSDV investeert in 100 nieuwe Volvo trucks

Nieuws
18-01-2021 | Door Iep van der Meer

Transportbedrijf Van Straalen de Vries, kortweg VSDV uit Zwaagdijk heeft een order voor bijna 100 nieuwe Volvo FH en FM-trekkers getekend. De order bevat zowel trucks die rijden op LNG als I-Save trucks met Turbo Compound-motor.

De order van 98 nieuwe Volvo-trucks voor VSDV bestaat uit Volvo FH I-Save 4x2 en 6x2 met 460 pk, Volvo FH LNG met 460 pk en Volvo FM met 420 pk, waaronder Volvo FM LNG-trucks. Insteek van VSDV is het reduceren van zowel de brandstofkosten als de CO2 uitstoot. Ook LNG-trucks leveren een positieve bijdrage aan CO2 besparing. Met een LNG-trekker wordt gemiddeld 20% CO2 bespaard.

Voor de LNG trekkers die internationaal worden ingezet speelt ook het Maut voordeel een rol in de keuze voor deze brandstof. Tot eind 2023 hoeven trucks op LNG geen Maut te betalen op de Duitse wegen. Daarmee kunnen besparingen tot 19,7 cent per kilometer worden behaald.

“We leveren niet in op rijprestaties, want de LNG-motor werkt volgens het dieselprincipe, maar we besparen wel gemiddeld 20% CO2. Hiermee kunnen we een mooie stap zetten in het verlagen van onze CO2-uitstoot. Ook de Volvo’s FH I-Save stoten minder CO2 uit doordat ze gewoonweg minder brandstof verbruiken. Dit komt naar voren uit testen van onder andere TNO en bovendien leverden de trucks ook aan ons het bewijs. Wij hebben al enkele maanden Volvo’s met I-Save in onze vloot rijden. Deze trucks hebben een prima verbruik en leveren toch heel goede prestaties”, verklaart Rober van Straalen, algemeen directeur van VSDV.

Dat het zichtveld van de Volvo FM met 10% is verbeterd, was voor VSDV reden om vooral in de winkeldistributie Volvo’s FM in te zetten. De uitstraling van de nieuwe Volvo-trucks vormde een belangrijke factor: VSDV wil met de nieuwe modellen hun waardering uitspreken naar hun chauffeurs: “Door onze keuze voor nieuwe modellen Volvo FH en FM willen we een stukje waardering meegeven aan onze chauffeurs. Zij werken iedere dag keihard. Onze chauffeurs rijden graag met de Volvo en wij zien een sterke TCO. Kortom, een win-win situatie”, besluit Rober van Straalen.

Achtergrond VSDV
Van Straalen de Vries is in 2004 ontstaan uit de familiebedrijven Van Straalen Transport uit Zwaagdijk en De Vries Transport uit Spierdijk. Het bedrijf verzorgt zowel nationale als internationale transportactiviteiten als bloemen- en plantentransport, winkeldistributie, geconditioneerd transport en containervervoer. Om diverse soorten opdrachtgevers van dienst te kunnen zijn, beschikt VSDV over een divers wagenpark van 550 vrachtwagens.

De eerste nieuwe trucks voor VSDV worden in april 2021 op de Nederlandse wegen verwacht.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-04-2021
Bennie_1.jpg

VSDV neemt Benny Nauta Transport over

Benny Nauta Transport uit het Friese Bitgummole maakt vanaf 1 mei aanstaande deel uit van VSDV Containertransport.…
Nieuws
29-01-2024
VSDV-Transport-Bigtruck-2

Werken bij VSDV

Van Straalen de Vries is niet zomaar een werkgever in de transportwereld. We zijn een hecht familiebedrijf dat door de jaren heen enorm…
Nieuws
13-12-2020
TJO_0227-1400.jpg

Vier chauffeurs uit één familie bij VSDV

Bij Van Straalen en De Vries uit Zwaagdijk werken sinds enige tijd vier chauffeurs die uit hetzelfde gezin, dan…