Nieuws
21-08-2024 | Door Maarten van der Westen

Van der Steen Reiniging & Transport specialiseert zich in het reinigen en vervoeren van ondergrondse vuilcontainers. Een uniek specialisme, waardoor het bedrijf snel groeit. Hierbij spelen vrachtwagens van Volvo een belangrijke rol.

Afgelopen jaar nam Van der Steen drie nieuwe Volvo’s in gebruik. Stuk voor stuk bijzondere auto’s, die helemaal zijn afgestemd op het werk dat ze moeten doen. Zo is er een Volvo FM 420 8x2 met HIAB-autolaadkraan en een BekkerLaGram reinigingsopbouw. Deze kan tegelijk de container als de betonput reinigen. “Vroeger hadden we twee trucks nodig voor dit soort klussen”, vertelt eigenaar Harm van der Steen. “Sinds 2016 kunnen we dit, dankzij de speciale opbouw, met de inzet van één truck doen.”

“Met dit voertuig kunnen we 2000 liter water meenemen dat we op locatie tot 80 graden kunnen verwarmen. De reinigingsmachine scheidt het afval van het afvalwater zodat dit gescheiden gestort kan worden. Daarnaast is er voldoende capaciteit om een behoorlijke hoeveelheid afval te laden dat nog in de container zit. Als dan alles schoon is voeren we meteen de keuring en het preventief onderhoud uit.”

Groei

Voor containers waar iets mee aan de hand is, nam Van der Steen een Volvo FM 330 trekker met oplegger in gebruik. “Een nieuwe configuratie in ons wagenpark”, zegt Van der Steen. “In sommige gevallen mogen we de periodieke keuring en reiniging van containers niet op locatie doen vanwege de beperkte ruimte. In dat geval zetten we deze truck in met een oplegger waar we vier containers rechtop op kunnen vervoeren. Die containers halen we op en brengen we dan naar een locatie in de buurt waar we de ruimte hebben om te keuren. Hoewel het een behoorlijke combinatie is, kunnen we toch vrijwel in ieder nauw straatje komen.”

Het bedrijf uit Sint-Michielsgestel bestaat pas sinds 2005, toen chauffeur Van der Steen besloot voor zichzelf te beginnen. Ondertussen telt het bedrijf al 11 vrachtwagens en 9 bestelbussen. Zij rijden in de hele Benelux en zelfs in Groot-Brittannië. Het merendeel bestaat uit Volvo’s, geleverd door BAS Truck Center in Veghel. De relatie met de dealer is erg belangrijk. Van der Steen: We zitten in een zeer specialistische markt met zeer specialistische voertuigen. Als een truck uitvalt, dan hebben we geen vervangend voertuig en dan kunnen twee mensen niet aan het werk. Dat kan dus niet.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
31-05-2017
RDD-30-1400.jpg

Reinigings Demo Dagen van start

Op de RDW testbaan in Lelystad zijn de Reinigings Demo Dagen 2017 van start gegaan. Het evenement van de RAI Vereniging…
Nieuws
06-10-2020
nieuwe-volvo-fm-wesseling-logistics.jpg

Elf nieuwe Volvo trucks voor Wesseling Logistics

Wesseling Logistics & Warehousing uit Sassenheim heeft onlangs negen nieuwe Volvo’s FM aangeschaft.…
Nieuws
19-06-2018
T2018_0242.jpg

Speciale jubileumversie van Volvo FH

Om de introductie van de Volvo FH in 1993 – een kwart eeuw geleden – te vieren, brengt Volvo Trucks de Volvo FH 25…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.