W.P. de Koning overgenomen door G. Vlastuin Transport

Nieuws
11-01-2022 | Door Tim de Jong

Vlastuin Transport BV uit Ede neemt per 1 februari aanstaande het Vurense bedrijf W.P. de Koning BV over. Beide logistiek dienstverleners hebben zich gespecialiseerd in speciaal transport, zoals lengte-, breedte- en hoogtetransport. Vlastuin neemt zowel het personeel, opdrachtgevers en het wagenpark van W.P. de Koning over.

Dankzij deze overname beschikt Vlastuin over 26 trekkende eenheden en 65 getrokken eenheden voor speciaal transport. De transportbewegingen voor opdrachtgevers gaan door heel Europa.

W.P. de Koning en Vlastuin hebben beiden een logistiek specialisme ontwikkeld wat naadloos op elkaar aansluit. Opdrachtgevers kloppen aan met complexe logistieke vraagstukken, grote, zware en hoge objecten vervoeren vraagt om grondige voorbereiding en uitvoering. De directie van Vlastuin: “De overname van W.P. de Koning is voor ons een strategische keuze, omdat wij graag willen blijven groeien en investeren in de toekomst. De toenemende klantvraag naar turn-key-oplossingen kunnen we hiermee nog beter invullen.”

Exceptioneel

De overname van W.P. de Koning betekent voor Vlastuin ook een uitbreiding van het dienstenpakket. Exceptioneel transport met ADR is een nieuwe logistieke dienst waar opdrachtgevers gebruik van kunnen maken. Vorig jaar organiseerde Vlastuin zelf al diverse zeetransporten, dankzij de overname wordt het dienstenpakket uitgebreid met het zeewaardig verpakken van containers en flat racks.

Cultuur

Zowel Vlastuin als W.P. de Koning zijn familiebedrijven. De directie van Vlastuin: “De cultuur bij W.P. de Koning past goed bij onze manier van werken. Gedeelde waarden als klanttevredenheid, betrouwbaarheid, denken in kansen mogelijkheden en focus op continu verbeteren horen er ‘gewoon’ bij. Naast onze overlap in logistieke diensten maakt eenzelfde cultuur de overgang voor opdrachtgevers en personeel in onze beleving gemakkelijk.”

Drie broers

De bedrijfsstructuur van Vlastuin verandert ook. Gijs Vlastuin richtte het bedrijf op in 1983. Inmiddels staat de tweede generatie Vlastuin aan het roer. De drie broers Vlastuin vormen samen het directieteam van Vlastuin, waar per 1 februari 2022 ook het bedrijf W.P. de Koning deel vanuit maakt. Willem de Koning, de voormalige eigenaar van W.P. de Koning, gaat zich toeleggen op het verhuren van opleggers en containers, op- en overslag en gebruikte truckhandel.

Op de foto vlnr: Willem de Koning, Jaap, Gijsbert en Kasper Vlastuin 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-01-2019
westdijk_balvert.jpg

Westdijk Transport neemt Balvert over

Westdijk Transport B.V. heeft de bedrijfsactiviteiten van het in Nieuwveen gevestigde Balvert & Zn B.V. per 7…
Nieuws
07-04-2016
Brosbolk2.jpg

Mercedes Arocs SLT trekkers voor Bolk

Bolk Transport uit Almelo heeft twee nieuwe Arocs trekkers in gebruik genomen. De Arocs 4163 SLT trekkers zijn voorzien…
Nieuws
01-02-2019
quatro-blade-trailer_3LR.jpg

Quattro Blade Trailer geschikt voor Vestas V150 bladen

Voor vervoerders in de windbranche betekent een nieuw type windturbine ook dat er nieuwe transportoplossingen…