Waberer's bestelt 250 Volvo's en 190 Renault's

Nieuws
16-04-2021 | Door Tim de Jong

Het door verliezen geplaagde, grootste transportbedrijf van Hongarije, Waberer’s, was de afgelopen twee jaar regelmatig negatief in het nieuws. Er werden rode cijfers geschreven, met als gevolg gedwongen ontslagen en een forse krimp van de duizenden eenheden tellende vloot. Maar nu investeert het bedrijf in vernieuwing.

Waberer’s heeft bestellingen geplaatst voor in totaal 440 nieuwe trucks. Het gaat hierbij om 250 nieuwe Volvo’s en nog eens 190 nieuwe Renault trucks. Het bedrijf suggereert dat het om de nieuwste modellen zal gaan. Komend najaar zullen de nieuwe vrachtwagens op de weg verschijnen. Bij Volvo gaat het om de 460 pk motor met I-Save (turbocompound). De Volvo’s hebben verder het dubbele accupakket, de Globetrotter XL cabine, I-Park Cool en dus de nieuwe LED-lampen.

De T-Serie Renault’s hebben de nieuw koplampen, en ook bij Waberer’s wordt al gesproken van de verbeterde stuurverstelling bij Renault, een beter bed, nieuwe veiligheidssensoren en verbeterde opbergruimtes. Niet vermeld wordt of het om de hoge cabine gaat.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-11-2019
waberer_trailer.jpg

Opnieuw miljoenenverlies voor Waberer

Ook in het derde kwartaal van dit jaar is de Hongaarse transportreus weer flink gekrompen. Vergeleken met dezelfde…
Nieuws
05-08-2020
Waberers-1024x705.jpg

Grootaandeelhouder Waberers wil aandelen verkopen

Nu het Mobiliteitspakket een feit is, blijkt dat de grootste aandeelhouder van de in moeilijkheden verkerende…
Nieuws
06-03-2016
Wabererbenz.jpg

Waberer woekert voort

Het Hongaarse megabedrijf Waberer woekert vrolijk voort. Zo is er nu een nieuwe vestiging in Hurth, vlakbij Keulen.