Weer een nieuw Europees truckmerk: ATP Trucks

Nieuws
24-02-2023 | Door Iep van der Meer

Met ATP Trucks lijkt er weer een Europees truckmerk op de markt te komen. De trucks worden gebouwd in het Roemeense Baia Mare door  ATP Automotive, waar onder eigen merk Chinese trucks en bussen geassembleerd worden.

Bij een nadere bestudering van de beelden op de website blijkt het te gaan om Chinese Shackman trucks, die lokaal geassembleerd worden, maar met lokale techniek aan boord. Zo is er achter de 480 pk sterke Chinese Weichai 12,5 liter dieselmotor (Euro6D) een lokaal geproduceerde ATP manuele 16 versnellingsbak gemonteerd, compleet met retarder. De truck is uitgerust met schijfremmen en Europese componenten zoals Wabco remtechniek en Grammer stoelen.

Ook elektrische bussen

Vooral de hoge slaapcabine ziet er goed uit op de foto’s. ATP assembleert in eerste instantie voor de Roemeense markt, maar aangezien dat een Europees land is wordt export naar andere landen niet uitgesloten. Het merk produceert ook elektrische bussen en ook die zien er bijzonder modern uit. De Europese busmarkt wordt al overstroomd met Chinese bussen, dus waarom geen Roemeense.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-03-2023
Kooiker Logistiek

DAF XF en XD trekkers voor Kooiker Logistiek

Kooiker Logistiek heeft een serie van vijf DAF NGD trucks in gebruik genomen. Het gaat om één XF en vier XD…
Nieuws
30-04-2024
Scania P460 8x4 WS gw(5)

Scania P460 8X4 Wide Spread van VT

Veldhuizen Trucks heeft een volledig luchtgeveerde Scania 8x4 chassis voorzien van een hydraulisch Wide- Spread gestuurd…
Nieuws
15-11-2016
Poel2.jpg

Klaas de Poel kiest weer voor Renault T

Krenten & Rozijnen staat er in grote letters op de oplegger van Klaas de Poel. Een mooie vorm van reclame,…