Wegrestaurant De Sluis Keldonk gaat dicht

Nieuws
19-07-2023 | Door Iep van der Meer

Na 100 jaar en bijna 19 jaar onder de leiding van Ronald Cremers is het eind augustus klaar met Wegrestaurant De Sluis bij Keldonk aan de N279. Het wegrestaurant sluit de deuren voor goed.

Het wegrestaurant ‘De Sluis’ is typisch een tentje zoals je dat vroeger overal aantrof. Het donkerbruine interieur ademt sfeer, de plankenvloer kraakt en talloze blikken bordjes en miniatuurtjes langs de wanden vertellen een verhaal. Ooit stond er aan weerszijden van de gevel een front van een DAF truck (Foto), in die tijd was dat een opvallende uiting van het restaurant. Ronald: ,,Heel veel oude chauffeurs hebben het er nog over, maar die trucks waren al weg toen ik hier begon’’.

Iedere avond staan er tussen de 20 en 30 trucks die gebruik maken van de diensten van het wegrestaurant. Die chauffeurs zullen vanaf 1 september een nieuwe pleisterplaats moeten zoeken want De Sluis gaat dicht.

Het voortbestaan van het chauffeurscafé staat al jaren op de tocht door plannen van Rijkswaterstaat. Eigenaar Ronald Cremers: ,,Jaren geleden werd er al gesproken over plannen over een verbreding van de N279 en over een viaduct met op- en afritten in plaats van het stoplicht. In die plannen past de locatie van het café niet, maar die plannen werden nooit concreet. Het was echter wel aanleiding om geen groot onderhoud meer te doen of te investeren in het pand, want de dagen waren geteld’’.

Bij de jarenlange onzekerheid over het voortbestaan van het wegrestaurant kwam de corona pandemie, en later de uitdaging van de enorm gestegen energieprijzen. ,,Probeer dit pand maar eens warm te stoken, dat gaat niet en isoleren betekent investeren en dat doe je niet zonder toekomst perspectief’’ aldus Ronald.

Uiteindelijk telde Cremers zijn knopen. ,,We kregen een voorstel, en ik kan met mijn 50 jaar nog ander werk vinden. Daarmee komt er een einde aan het restaurant waar ik straks bijna 19 jaar lang met hart en ziel aan gewerkt heb. Dat is jammer, maar sluiten is nu de enige logische beslissing’’ aldus Cremers. Het restaurant is nog geopend tot eind augustus maar vanaf 1 september gaat de deur voor goed dicht. Ronald gaat aan het werk als magazijn medewerker in de buurt waarbij zijn werkdagen stukken korter zijn dan wat hij gewend was. Namens alle stamgasten bedankt voor je diensten Ronald, en succes bij je nieuwe werkgever.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-10-2020
Malden2-1400.jpg

Update! Wegrestaurants sturen brandbrief naar minister

De maatregelen die de horeca treffen vanwege de corona crisis mogen er niet voor zorgen dat beroepschauffeurs…
Nieuws
18-03-2020
maatregelen_coronavirus_1.jpg

CNV: ‘Chauffeurs mogen lang niet overal naar het toilet’

“Vrachtwagenchauffeurs bezorgen wc-papier, maar mogen zelf niet naar het toilet.” Dat concludeert…
Nieuws
03-11-2020
download.png

Sommige Duitse truckstops toch open voor beroepschauffeurs

Net als in Nederland zijn ook in Duitsland alle restaurants gesloten vanwege de Coronacrisis,…