Wegrestaurant Mendel tekent bezwaar aan tegen gemeente

Nieuws
14-06-2023 | Door Iep van der Meer

Wegrestaurant Mendel in Beekbergen is een populaire stop voor veel chauffeurs. Dat zorgt voor veel geparkeerde trucks rondom het bedrijf, en daar dreigt de gemeente nu tegen in te grijpen met een parkeerverbod. Eigenaar Dave Buitenhuis pikt het niet en tekent bezwaar aan tegen de gemeente.

De parkeersoap rondom het wegrestaurant loopt al veel langer. BIGtruck schreef er al in 2017 over, maar zes jaar later is er nog niks opgelost. De nieuwe eigenaar Buitenhuis vreest voor grote gevolgen voor zijn bedrijf als het parkeerverbod rondom zijn terrein wordt ingesteld. 

Iedere avond loopt de parking vol bij Mendel, en ook op de stille bosweg die er achterlangs loopt. Chauffeurs parkeren daar langs de bosrand hun trucks. Ook tegenover het bedrijf worden trucks geparkeerd op een bosweg. De gemeente wil dat onmogelijk maken met hopen zand en pillionen. Parkeren op het halfverharde terrein naast het restaurant wordt nu nog  gedoogd door de gemeente, maar dat zou per 1 januari 2028 ook afgelopen moeten zijn. 

Met de grote aantallen geparkeerde trucks bewijst Wegrestaurant Mendel echter wel degelijk te voorzien in een grote behoefte. Het aantal wegrestaurants is de laatste jaren behoorlijk afgenomen, en de plekken aan de snelweg zonder voorzieningen staan meestal ook ramvol. Wij hopen dan ook dat Dave Buitenhuis er uit komt met de gemeente, want het kan niet zo zijn dat al die chauffeurs worden veroordeeld tot een magnetron maaltijd in de cabine zonder sanitaire voorzieningen. Wordt vervolgd. Teken de petitie hier!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
15-03-2020
rakett2.jpg

De lijst groeit! Wegrestaurants staan klaar voor de chauffeur!

Het besluit om de horeca te sluiten werd een half uur voor de officiĆ«le lockdown afgekondigd…
Nieuws
22-06-2023
Wegrestaurant Mendel

Mendel krijgt geen gelijk van de rechter

Wegrestaurant Mendel in Beekbergen tekende bezwaar aan tegen de instelling van een parkeerverbod door de gemeente.…
Nieuws
01-11-2016
Napoleon-5.jpg

Napoleon de dupe van afsluiting Merwedebrug

De veelbesproken afsluiting van de Merwedebrug in de A27 kost niet alleen het wegtransport handen vol geld.…