Nieuws
29-11-2021 | Door Iep van der Meer

Wegrestaurants blijven ook na de laatste corona maatregelen open voor chauffeurs. Dat geldt ook na 17:00 uur, als de normale horeca zijn deuren moet slijten. Voor chauffeurs is dat een enorme meevaller die te danken is aan een lange strijd.

Sandra van Wegrestaurant Malden en Jurian van de Roadrunner in Dalfsen waren de voortrekkers van de actie die uiteindelijk geleid heeft tot een speciale positie voor wegrestaurants. Meer dan een jaar lang hebben ze actie gevoerd door het gesprek aan te gaan met politiek verantwoordelijke mensen, met een petitie en onder meer met protestacties zoals het toeterprotest. 

Essentieel

Dit alles heeft er toe geleid dat wegrestaurants onder de noemer 'essentieel' vallen voor beroepschauffeurs. Nadat chauffeurs maandenlang uit een kartonnen doos in de cabine moesten eten mochten ze de laatste maanden weer binnen zitten dankzij die acties. Gewoon aan een tafeltje, en eten vanaf een bord. Ook nu, na de persconferentie van afgelopen vrijdag, 26 november volgde er weer een brief vanuit het ministerie waarin aangegeven is dat wegrestaurants ook na 17:00 uur open mogen blijven. Dat geldt dan alleen voor beroepschauffeurs, andere bezoekers moeten de restaurants wel verlaten voor dat tijdstip.

Het is fantastisch om te zien hoe de actie van de twee jonge horeca ondernemers uiteindelijk toch geslaagd is. Zowel Sandra als Jurian hebben hun nek uitgestoken voor de chauffeurs, en voor de collega wegrestaurants en dat verdient alle lof. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
29-09-2020
IEP_4772-1400-1030x683.jpg

Nieuwe corona regels wegrestaurants

Door de nieuwe regels die gisteren werden aangekondigd moet de horeca om 22:00 uur s’avonds leeg zijn. Vanaf 21:00…
Nieuws
02-01-2018
Malden1-1400.jpg

Wegrestaurant Malden overgenomen!

Wegrestaurant Malden is al 18 jaar lang onlosmakelijk verbonden met eigenaar Ton Bader. Als oud vrachtwagenchauffeur…
Nieuws
27-11-2020
drone_foto_parking_avond.jpg

Massaal toeterende chauffeurs willen in restaurant eten

Gisteravond hebben vele chauffeurs via een toeteractie laten weten het oneens te zijn met het coronabeleid…